Data publicării:

Cristian Diaconescu înființează Fundația Mișcarea Populară. O nouă lovitură marca Băsescu

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
diaconescu
diaconescu

Traian Băsescu demonstrează că deține puterea în România. A pierdut controlul PDL, în urma Convenției de sâmbătă, dar a ieșit, luni,  cu câteva mișcări  machiavelice. A adresat un ultimatum liderilor USL, după care a semnat decretul de numire a lui Daniel Morar ca judecător la Curtea Constituțională. Iar spre seară, consilierul prezidențial, Cristian Diaconescu, a anunțat înființarea Fundației  Mișcarea Populară.

 Consilierul prezidențial, fost ministru al Justiției și de Externe  a anunțat, luni seara, pe blogul personal înființarea "Mișcării Populare", lucru din câte se pare nu este străin Traian Băsescu. De Ce News reia postarea consilierului prezidențial de pe blog.

"SA SPUNEM BUN VENIT “MISCARII POPULARE!

 Dragii mei,

 Astazi am decis, împreună cu colegii mei, să inițiem procedurile pentru înființarea Fundației “Mișcarea Populară”.

 Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva – semn ca noua noastra forma de expresie, care își propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc.

Vom avea suficient timp sa furnizam toate elementele care tin de functionarea si dezvoltarile ulterioare ale Miscarii Populare, asa ca pentru inceput va voi oferi liniile principale ale obiectivelor noastre.

 - modernizarea României

- păstrarea orientării proeuropene și proatlantice ca unica soluție pentru România

- reforma constituțională

- stimularea clasei de mijloc

- locuri de muncă pentru tineret

- criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene

- reformarea sistemului de educație orientat spre performanță

- stat de drept eficient bazat pe principii constituționale solide

- promovarea culturii românești precum și stimularea afirmării tinerelor talente

- stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT și a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate

- dialog continu cu românii care trăiesc în afara granițelor precum și identificarea oportunităților pentru încurajarea acestora de a reveni acasă

- strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-și pune competențele în slujba României

 - in actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre.

 Misiunea acestei fundații este deschisă tuturor celor care doresc sa promoveze o Românie modernă.

 Cristian Diaconescu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel