Cristian Diaconescu, dezvăluire despre Pleșu. Vâlcu: Metaforele sale se învârt în jurul mâncării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o remarcă referitoare la "metaforele lui Andrei Pleşu".

Cristian Diaconescu, liderul PMP, a povestit în direct la B1TV ce i-a spus, la un moment dat, Andrei Pleşu - cel care la vremea respectivă era ministru de Externe. 

„Jumătate dintre ministere sunt de castă: Ministerul de Externe, Ministerul Justiţiei. Când te duci să-i conduci - de exemplu Ministerul Justiţiei pe CSM care e un minister de sine stătător, au mai mulţi oameni la CSM decât la Ministerul Justiţiei, aşa au ajuns – te desemnează ministru, e o chestiune de legitimare, de prestigiu, dar totuşi ai legătură cu subiectul, poţi fi în stare la un moment dat să pleci de pe loc de luni?

Îmi amintesc cu tot respectul, îl respect enorm pe Andrei Pleşu, a fost un ministru de Externe impecabil, exact ce ne trebuia în perioada respectivă, dar la un moment dat ne spunea nouă, din sistem: ‚măi, nu mai ştiu cine îmi aduce omleta’. Pentru că necontrolând sistemul, el merge pe lângă tine şi vezi că funcţionează ca şi cum ai conduce un avion, tu eşti pilot, aşa ai gradele, numai că iei mâinile de pe manşă şi, cu toate astea, instituţia merge. Astfel de lucruri se întâmplă”, a spus Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, miercuri seara, la emisiunea „Dosar de politician” de la B1TV.

„Tot în jurul mâncării se învârt metaforele domnului Pleşu. Am mai văzut câteva”, a punctat Val Vâlcu, aflat şi el în studioul B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel