Cristian Diaconescu: Culisele discuțiilor când se zvonea că urmează fuziunea PMP-PNL
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Cristian Diaconescu, la DC News TV
Cristian Diaconescu, la DC News TV
Cristian Diaconescu a lămurit, la DC News TV, subiectul fuziunii PMP-PNL. 

În luna noiembrie, în spațiul public au apărut informații care spuneau că PMP și PNL ar fi stabilit un proces de fuziune, un calendar și ar fi urmat ca echipele de negociere să stabilească ce obține PMP din această înțelegere. Florin Cîțu spunea că "sunt doar negocieri" și că "nu sunt trase concluziile", după ce a fost întrebat de miza unei fuziuni cu PMP. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a negat de pe atunci fuziunea cu PMP. 

Totuși, rămăseseră câteva semne de întrebare pe care președintele PMP, Cristian Diaconescu, le-a lămurit astăzi la DC News TV. 

Ce s-a discutat, de fapt, când se zvonea că urmează fuziunea PMP-PNL

Întrebat de către analistul politic Bogdan Chirieac ce se întâmplă cu fuziunea PMP-PNL, Cristian Diaconescu a răspuns că "nu există acest subiect."

"Am avut un dialog preliminar cu conducerea PNL, încercând să vedem cum putem să lucrăm împreună în zona de dreapta unde există suficiente probleme. Cei care au interpretat, fie de la noi, fie de la ei, ideea că PMP se desființează, au greșit.", a declarat Cristian Diaconescu la interviurile DC News.

"Dacă cineva dorește să coopereze cu noi, suntem 4-5 foști miniștri, avem aleși locali, există potențial.", a adăugat el. 

Așadar, PMP nu se desființează, nu fuzionează, dar colaborează cu PNL.

VEZI ȘI: Cristian Diaconescu: În cazul unei ofensive militare în Ucraina, războiul nu va rămâne în Ucraina

Cristian Diaconescu a mai vorbit la DC News TV, printre altele, și despre tensiunile de la granița de est a Ucrainei și a comentat dialogul avut de Vladimir Putin și Joe Biden.

"Va fi război în estul României, între Ucraina și Rusia?", a fost întrebarea pusă de Bogdan Chirieac.

"Ca urmare a discuției dintre Joe Biden și Vladimir Putin, în acest moment războiul a fost evitat, însă nu amenințarea cu războiul (...). Ceea ce a reușit președintele Biden a fost să asigure un anume timp de continuitate în legătură cu păstrarea Federației Ruse la masa dialogului. Trupele rusești, aproape 175.000 de oameni, nu s-au retras, lipsesc doar niște elemente logistice pentru a complini o forță ofensivă cu potențial de lovire imediată.", a răspuns Cristian Diaconescu. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel