Cristian Diaconescu: Avem 109 cetățeni fugiți din țară, unii cu mare relevanță, dar față de care există tăcere
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 07 apr 2022, 23:23
WhatsApp
Cristian Diaconescu: Avem 109 cetățeni fugiți din țară, unii cu mare relevanță, dar față de care există tăcere / Foto: Facebook Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu: Avem 109 cetățeni fugiți din țară, unii cu mare relevanță, dar față de care există tăcere / Foto: Facebook Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu a vorbit despre condițiile de detenție din România.

Cristian Diaconescu consideră că mulți dintre cei condamnați în marile dosare au invocat condițiile de detenție din România, cu mult sub statele dezvoltate din Uniunea Europeană.

„Dezbaterea privind situația Elenei Udrea se poate discuta, judiciar, dar atunci când vorbim de persoane necondamnate definitiv este o chestie de morală. Nu poate fi exclusă o pedeapsă complementară până la execuție. Condițiile de detenție din România reprezintă chichița de care se prevalează mulți. Am fost mult timp după Rusia și Grecia la condiții precare de detenție, motiv pentru care multe complete de judecată spuneau că pedeapsa nu poate fi executată.

A fost o decizie interesanta a CJUE. O hotărâre a unei curți Constituționale care nu ține de justiție. Pe baza acestei chestii s-au făcut multe rejudecări pentru refacerea anchetei judiciare. CJUE ne-a arătat că statul de drept are grave probleme. Consecința condamnării Elenei Udrea a pornit de aici.", a a declarat Cristian Diaconescu în emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Cristian Diaconescu: Avem 109 cetățeni fugiți din țară, unii cu mare relevanță

În plus Cristian Diaconescu a declarat că sunt mulți români condamnați care au fugit din țară, unii persoane importante, dar despre care nu se vorbește.

"Realmente, faptul pentru care a fost cineva condamnat trebuie ca și țara de unde se extrădează să incrimineze fapte. Avem 109 cetățeni fugiți din țară, unii cu mare relevanță, dar față de care există o anumită tăcere. Sunt mulți plecați în state care au acorduri de extrădare cu România. Există o instituție care ar trebui să recupereze prejudiciile de pe urma marilor condamnați, dar nu face mai nimic”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Elena Udrea a fost PRINSĂ. A fost dusă în AREST în Bulgaria

Elena Udrea a fost oprită înainte de intrarea în Grecia, în Kulata, Bulgaria. Reamintim că aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare, în Dosarul "Gala Bute".

”În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România” anunță Poliţia Română. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?