Cristian David, cercetat sub control judiciar
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fostul ministru de Interne, Cristian David, a primit, marți,  un verdict așteptat  de la magistrații Curții Supreme în dosarul în care este acuzat că ar fi luat  500.000 de euro mită pentru o retrocedare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi cererea DNA privind prelungirea arestului la domiciliu în cazul fostului ministru de Interne Cristian David, urmând ca acesta să fie judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Decizia nu este însă definitivă iar DNA poate face contestaţie.

Dacă hotărârea instanţei va rămâne definitivă, Cristian David are impuse mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a se prezenta periodic la Poliţia oraşului Azuga.

Citește și: Cristian David, plasat în arest la domiciliu de ICCJ

Cristian David s-a aflat şi în arest preventiv, în perioada 22 ianuarie - 21 martie.

Cristian David este acuzat de luare de mită. Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins în 2007 iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel