Cristian Cioacă și-a dat în judecată propriul fiu. Soțul Elodiei „forțează” ieșirea din închisoare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Condamnat la 16 ani de pușcărie pentru omor, Cristian Cioacă și-a dat în judecată propriul fiu.

La 8 ani după ce a fost condamnat definitiv pentru omor, Cristian Cioacă (46 de ani) face o mișcare surprinzătoare din spatele gratiilor. Soțul Elodiei Ghinescu a înaintat o acțiune penală și l-a chemat în instanță pe propriul fiu, Patrick, scrie Fanatik.

Cristian Cioacă a depus la Curtea de Apel Brașov o contestație în anulare pentru ”alterarea integrității datelor informatice”, în legătură la un dosar început în 2011 și finalizat 3 ani mai târziu cu o condamnare la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru fostul polițist.

Mai exact, Cioacă a fost pedepsit pentru că a accesat ilegal contul de e-mail al Elodiei, de unde a extras fotografii și schimburi de mesaje între soția lui și presupusul amant al acesteia.

Cristian Cioacă a reușit să intre în posesia materialelor compromițătoare cu ajutorul unui hacker, Marin Adrian Nițu, cu care s-a împrietenit după ce acesta a intrat în direct la OTV. Nițu a fost condamnat, alături de Cioacă, iar acum, soțul Elodiei l-a chemat și pe el în proces.

Nu în ultimul rând, parte din proces este și Constantin Robert Ghinescu, fratele Elodiei, în calitate de curator al minorului Patrick Matei Cioacă. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 2 noiembrie 2022.

Prezența fiului Elodiei în procesul intentat de Cristian Cioacă este una mai degrabă formală, acesta fiind urmașul Elodiei Ghinescu, ”partea vătămată” din dosarul pentru care bărbatul a fost condamnat. Cel mai probabil, acesta nici măcar nu va fi citat, soluția putând fi dată de judecători încă din camera de consiliu.

Soțul Elodiei „forțează” ieșirea din închisoare

Surprinzătoare la prima vedere, acțiunea lui Cristian Cioacă poate avea legătură cu planul acestuia de a scăpa mai repede de închisoare.

Fostul polițist trebuie are de ispășit 16 ani de închisoare. În 2014, el a fost condamnat la 15 ani cu executare pentru omor, iar după contopirea celor două pedepse a rezultat 16 ani și 8 luni de închisoare. Cristian Cioacă se află, în acest moment, în penitenciarul Colibași din județul Argeș.

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă: „Vă confirm existența acestei acțiuni”

Fanatik a aflat că soțul Elodiei a invocat faptul că la data condamnării din 2014 ar fi intervenit termenul de prescripție. El își bazează acțiunea pe o decizie a CCR de anul acesta (358/2022), care s-a exprimat într-un dosar asemănător care s-a judecat la Curtea de Apel Oradea.

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, a confirmat pentru Fanatik faptul că fostul soț al Elodiei a înaintat această acțiune în instanță.

”Legat de informația apărută în spațiul public privind promovarea unei contestații în anulare de către domnul Cristian Cioacă, vă confirm existența acestei acțiuni. Vom aștepta hotărârea ICCJ privind dezlegările în drept asupra materiei, aplicabile și acestei cauze”, a explicat Maria Vasii pentru Fanatik.

Apărătoarea lui Cristian Cioacă a admis și faptul că fostul soț al Elodiei ar putea solicita eliberarea înainte de termen, în viitorul apropiat.

O sentință favorabilă i-ar mai scădea din pedeapsă lui Cioacă

Cioacă are de executat 16 ani și 8 luni, însă poate cere liberarea condiționată mai devreme, conform legii. Totodată, el poate solicita să i se scadă zilele pe care le-a lucrat sau a participat la diverse cursuri și activități. Nu în ultimul rând, fostul polițist poate invoca faptul că nu a avut condiții bune în penitenciar. De asemenea, lui i se scad și zilele petrecute în arest, înainte să fie condamnat.

În cazul admiterii contestației în anulare, lui Cioacă i s-ar mai tăia câțiva ani din pedeapsa finală, ceea ce l-ar aduce și mai aproape de libertate. Aceasta ar putea veni în a doua parte a anului 2023 sau chiar mai devreme. Cristian Cioacă nu a făcut nicio cerere de liberare condiționată, după condamnare.

Cadavrul Elodiei Ghinescu nu a fost găsit niciodată

Cazul Elodia Ghinescu, îndelung mediatizat de presa din România, a fost demarat pe 6 septembrie 2007, atunci când Cristian Cioacă, de profesie polițist, a sesizat secția 2 Brașov de faptul că femeia a plecat de la domiciliu și nu s-a mai întors.

La data dispariției, avocata Elodia Ghinescu avea o relație extraconjugală cu un ofițer SPP, Ilie Cristian, așa că procurorii au bănuit încă de la început că este vorba despre o crimă din gelozie comisă de Cioacă.

Cu toate acestea, cadavrul Elodiei Ghinescu nu a fost găsit niciodată, deși a fost căutat în toată țara. Abia în 2012, Elodia a fost declarată moartă prin decizie judecătorească, iar Cioacă trimis în judecată pentru omor.

După condamnarea polițistului, fiul rezultat din căsnicia acestuia cu Elodia Ghinescu a ajuns la familia avocatei, într-un sat din Argeș, acolo unde locuiește și în prezent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel