Data publicării:

Cristian Bușoi, mesaj adresat Ursulei von der Leyen despre vaccinare: A venit momentul să fie corecți cu noi acum!

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cristian Buşoi i-a adresat un mesaj președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Mesajul pe care l-am transmis în această seară Președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la ședința extraordinară a Grupului PPE din Parlamentul European:

“Stimată doamnă Președinte, este adevărat că în Uniune au început deja campaniile de vaccinare, însă acum ne confruntăm cu o altă criză, cea a vaccinurilor. Cauzele sunt multiple, dar rezultatul, întotdeauna același: desfășurarea campaniilor este limitată de provizii mai mici decât se aștepta și este de neimaginat ce s-ar putea întâmpla dacă cetățenii europeni nu vor avea a doua doză de vaccin la timp.

La inițiativa dumneavoastră, cu implicarea doamnei comisar pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și a doamnei comisar pentru Cercetare, Mariya Gabriel, cu sprijinul Parlamentului European și al Comisiei pentru Industrie și Cercetare, pe care o conduc în Parlament, s-au investit sume importante de bani pentru descoperirea de vaccinuri care să oprească pandemia. Sunt activ în domeniul politicilor de sănătate de mulți ani, cu multe responsabilități în calitate de raportor, inclusiv raportor al Programului de Sănătate al Uniunii Europene, cel mai ambițios Program de până acum, și vă pot spune că UE a fost un partener echitabil pentru industria farmaceutică.

A venit momentul să fie corecți cu noi acum! Bineînțeles că ar trebui să apreciem foarte mult că industria farma a satisfăcut cererea noastră și astăzi avem vaccinurile împotriva COVID-19, dar ar trebui să rămânem foarte fermi și puternici și să reamintim industriei că trebuie să livreze cantitățile la care s-au angajat, în timp util. Acest lucru reprezintă o chestiune de siguranță pentru toți cetățenii noștri!”, a scris europarlamentarul Cristian Buşoi pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel