Cristi Săpunaru, pe prima pagină a ziarelor din Portugalia: Doar Porto o poate face
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cristi Săpunaru, căpitanul celor de la FC Rapid Bucureşti, a apărut pe prima pagină a unui important ziar portughez. 

Acesta a vorbit cu jurnaliştii "într-o portugheză aproape perfectă" despre derby-ul campionatului, Benfica - FC Porto, în urma căruia oaspeţii, fosta echipă a lui Săpunaru, pot deveni campioni în Portugalia. 

"Orgoliul celor de la Benfica va fi cel mai mare obstacol pentru Porto mâine, 100%. Ei nu joacă pentru locul 2, nu-l mai pot atinge, e doar orgoliul de a nu ieși Porto campioană la ei acasă. Dar eu cred că Porto o va face. Pentru mine, e deja campioană, are o forță extraordinară.

Când nu am meci cu Rapidul, mă uit la partidele lui FC Porto. În acest sezon a fost mult mai puternică decât rivalele. Sper doar să ia din nou titlul pe Da Luz.

Fanii lui Porto vor rămâne mereu în sufletul meu, au un loc special, pentru tot ce au făcut pentru mine cât am jucat acolo, a fost ceva incredibil în cariera mea.

Sergio Conceicao are deja 5 ani la Porto, a meritat asta e un mare antrenor și va fi și mai mare. Cred că echipe din Spania sau Anglia vor veni după el, cu siguranță. Nu știu dacă președintele va mai putea să-l țină, dar ar fi foarte bine să continue", a declarat Săpunaru pentru O Jogo

Nu ar fi prima dată când Porto ia titlul pe terenul Benficăi 

În 2011, Porto a câştigat titlul tot pe terenul marii rivale. Chiar dacă atunci nu a jucat, Săpunaru şi-a adus aminte de bucuria de după meci.

„Acea seară pe Da Luz a fost una dintre cele mai frumoase din experiența mea la Porto. Să câștigi un titlu în casa celor de la Benfica e un vis pentru toți fanii. Pentru noi a fost minunat. Când au stins luminile a fost un pic ciudat, dar a fost mai tare așa! Mi-ar fi plăcut să joc în acel meci, nu am făcut-o, dar a fost ceva senzațional pentru club, în special pentru suporteri.

Săptămâna dinaintea partidei a fost la fel ca toate celelalte din acel sezon. Câștigasem tot, Porto merita să fie campioană de la început. A fost un sezon incredibil, nu vor mai exista multe așa, e dificil de repetat, numai Porto o poate face.

Înainte de meci, Andre Villas Boas ne-a vorbit despre ce s-a întâmplat pe tunel, cu mine și cu Hulk, în 2009, și ne-a spus că putem intra în istoria lui Porto prin câștigarea unui titlu pe terenul rivalei”, a spus Săpunaru, citat de GSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel