Cristi Preda: Moțiunea lui Blaga, o coafare a celei din vară
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Cristian-Preda-1-310x198
Cristian-Preda-1-310x198

Europarlamentarul PDL Cristian Preda critică, într-o postare pe blogul personal, textul moţiunii depuse de Vasile Blaga în baza căreia va candida la preşedinţia Partidului Democrat Liberal. El susține că Blaga a preluat textul din vară și i-a adus câteva modificări în iarnă. 

"Moțiunea depusă de același V. Blaga astă-vară se chema “Pentru o societate dreaptă”. Avea 22 de pagini, dintre care 4 cu 117 semnături ale susținătorilor. Textul era tipărit ceva mai înghesuit, fără secțiuni și pagini de titlu, cum e în cazul celei lansate azi.", a scris europarlamentarul PDL. El a adăugat "Dincolo de cifre, atrage atenția conținutul.Textul din vară e preluat în iarnă, cu minime modificări si nesemnificative adăugiri".

Cristian Preda a mai spus moțiunea de azi e "o coafare a celei de acum șapte luni". El a enumerat câteva pasaje comune. În continuare scrie " Primul paragraf e identic. În al doilea, în loc de “la nivelul Uniunii Europene”, avem “la nivel european”. În al treilea: în loc de “gestionarea eficientă” avem “conducerea eficientă”. Al patrulea paragraf din iunie 2012 devine al cincilea în martie 2013. Și invers. Următoarele două paragrafe sunt identice în cele două texte. Urmează, în sfârșit, un text nou, de două rânduri și jumătate, despre capitalism și taxarea inițiativei private. Vin apoi 21 de pasaje 100% identice. Imediat după aceea, avem parte de o noutate: în loc de “acțiunea politică a PDL va fi concentrată spre unificarea tuturor forțelor politice și a organizațiilor societății civile care împărtășesc valorile și principiile de dreapta și centru-dreapta”, avem 'acțiunea politică a PDL va fi concentrată spre coagularea tuturor forțelor politice de dreapta și centru-dreapta și stabilirea unui parteneriat pragmatic cu organizațiile societății civile care împărtășesc valorile și principiile ideologice ale dreptei'". Europarlamentarul PDL mai scrie că în textul din 2013 vin apoi 4 pagini noi, "care enumeră obiective pentru 2013-2014, 2013-2016 și 2013-2020". "

Textul e atât de original încât un obiectiv precum “creșterea numărului de membri și de simpatizanți” apare și ca obiectiv pentru 2013-2014 și ca obiectiv pentru 2013-2016. Fără lozinci, desigur!", a mai scris Preda. El adaugă că ultimele trei pagini și jumătate sunt identice. Au doar unele modificări, "nu tocmai logice". Astfel, "un paragraf despre aderarea la spațiul Schengen e urmat de unul despre intervenția în caz de inundații și cutremure". O altă greșeală sesizată de Preda este că "pasajul 'obiectivele de politică externă susținute de PDL urmăresc punerea în valoare cu eficacitate a drepturilor și obligațiilor ce decurg din statutul României de membru al UE și NATO, în beneficiul cetățenilor români' apare de două ori: o dată la pagina 22 și apoi la pagina 28".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel