Crime Caracal. Dan Vîlceanu - Florin Vîlnei, răbufnire la Antena 3: Ar trebui să dea lumea cu pietre după dvs.!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Liberalul Dan Vîlceanu și Florin Vîlnei, președintele Federației Sindicatelor din Poliție Sed Lex, s-au contrat puternic la Antena 3, pe tema intervenției în cazul Caracal. 

Iată schimbul de replici: 

Dan Vîlceanu: O fată a stat acolo trei luni de zile și n-ați fost în stare s-o găsiți. Dvs. veniți să ne dați nouă lecții? 

Florin Vîlnei: Dvs. n-ați fost în stare să dați o lege să ne permită... 

Dan Vîlceanu: Opriți-vă! Dacă ați venit să vă plângeți de milă la televizor, greșiți grav. Sunt revoltat, dom`ne! Mă uit la voi, la polițiștii ăștia din țara asta, de trei zile, care veniți să ne spuneți lucruri aberante. O fată a sunat la 112 și v-a spus unde e. 

Florin Vîlnei: Habar n-aveți despre ce vorbiți! Am avut un pachet de legi privind întărirea autorității polițistului, care a fost contestat la CCR, de către dl președinte și de dvs.! 

Dan Vîlceanu: Ce contestat la curte, dom`le? De trei luni de zile a stat o fată acolo! De trei luni! 

Florin Vîlnei: De un an și jumătate, pachetul de legi care-i dădea dreptul polițistului să intre în astfel de cazuri, fără mandat de percheziție, a fost contestat de către oamenii ăștia de la PNL și vin acum să arunce vina pe noi.

Dan Vîlceanu: Oprește-te că bați câmpii! 

Florin Vîlnei: A doua zi dimineața, tot ce înseamnă conducerea Poliției Române și conducerea MAI a stat la masă cu domnii procurori și au confirmat că ei n-au permis polițiștilor să intervină. Sunați-l pe Georgian Drăgan, a rămas stupefiat. 

Dan Vîlceanu: La 112, vorbeau cu polițiști! Nu-ți mai plânge de milă aici! 

Florin Vîlnei: N-am venit să plâng pe nimeni, am venit să spun adevărul! Adevărul trebuie spus așa: un an și jumătate am avut un pachet de legi privind întărirea autorității polițistului, care-i dădea dreptul să intre fără mandat în astfel de cazuri și domnii aceștia care urlă la mine în platoul ăsta au contestat-o la Curte! Ar trebui să dea lumea cu pietre după dvs. Nu vă e rușine? 

Dan Vîlceanu: Dumneata, în fața poporului, trebuie să taci! 

Florin Vîlnei: Ce reprezentativitate ai dumneata să vorbești în fața unor oameni care zi lumină muncesc în slujba noastră? 

Dan Vîlceanu: Așa? 

Florin Vîlnei: Da, așa! 

Dan Vîlceanu: Un copil a stat trei luni de zile acolo violat și n-ați fost în stare să-l găsiți.  (...) Dar voi munciți! Ați găsit vinovatul, Parlamentul. 

Florin Vîlnei: În 2010, indivizii ăștia ne-au dat afară 25.000 de oameni, ne-au tăiat salariile, pensiile, ne-au subfinanțat. Avem mașini de 30 de ani și avem mașini cu 400.000 de km. 

Dan Vîlceanu: Dumneata și ăia ca dumneata nu merită nicio pensie! 

Florin Vîlnei: Dvs. meritați pensii speciale că sunteți în Parlament? Păi nu vă e rușine? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel