Crima organizată, preț pe un cap încoronat. Unde a fost nevoită să se ascundă moștenitoarea tronului Țărilor de Jos
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Potrivit informațiilor dezvăluite de presa locală, prințesa moștenitoare a Țărilor de Jos, Amalia, a trăit în Spania pentru o perioadă de timp pentru a scăpa de amenințările la adresa securității sale. Aceste detalii au ieșit la iveală în timp ce tânăra se pregătea să își facă debutul oficial în cadrul unei vizite de stat în Țările de Jos.

Conform France 24, în octombrie 2022, ea a fost nevoită să renunțe la planul de a locui într-o reședință de studenți din cauza temerilor legate de securitate, la scurt timp după ce începuse să studieze politica, psihologia, dreptul și economia la Universitatea din Amsterdam. Cuplul regal a anunțat că aceasta trebuie să se întoarcă să locuiască la palatul din Haga și că măsurile de securitate au fost considerabil consolidate.

Regina Maxima a exprimat preocupare cu privire la impactul acestei situații asupra vieții Amaliei, declarând că aceasta nu poate locui la Amsterdam și că nu poate ieși, ceea ce a avut „consecințe enorme” asupra ei.

Deși autoritățile nu au furnizat detalii precise, anunțul a fost făcut la câteva săptămâni după ce Amalia și premierul Mark Rutte au fost menționați în comunicări ale unor grupări de crimă organizată, generând temeri cu privire la posibile răpiri.

Potrivit presei locale, amenințarea la adresa Amaliei nu a dispărut complet, însă prințesa poate locui și studia din nou în Țările de Jos datorită unor măsuri de securitate nedivulgate. În prezent, Amalia locuiește la Amsterdam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel