Crima de la Padina: În mașina fraților Fabian, a fost descoperită o armă confiscată de Direcția Generală de Poliție acum 13 ani. E și tatăl cercetat acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: captură video Antena 3 CNN
Foto: captură video Antena 3 CNN
Apar noi detalii despre crima de la Padina, acolo unde un bărbat a fost ucis sub loviturile de cuțit ale fraților Fabian.

În urmă cu câteva săptămâni s-a aflat faptul că în mașina fraților Fabian, cercetați în cazul crimei de la Padina, a fost găsită o armă. Anchetatorii au încercat în tot acest timp să afle cui aparține arma respectivă și în cele din urmă au constat că este vorba despre un pistol care figurează ca fiind confiscat de polițiști acum 13 ani. Cel căruia îi aparține arma este chiar tatăl fraților Laurențiu Marin, Louis Justin Marin și George Armando Marin, numit și şeful clanului Fabian.

Acum bărbatul este și el cercetat într-un nou dosar penal, fiind acuzat că a deţinut vreme de 13 ani un pistol, deşi acesta fusese confiscat de oamenii legii. Ar fi vorba despre o armă neletală din fabricaţie, dar care se putea transforma într-una de foc, pentru că avea gloanţe modificate.

VEZI ȘI: Mărturia procurorului martor la crima din Padina

Ce arme a mai deținut Marin Fabian

"Pistolul figurează ca indisponibilizat la data de 24.11.2011, de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. În mod cu totul de neînţeles, acelaşi pistol se regăseşte la fiul lui Marin Fabian, deşi ar fi trebuit să se afle în custodia Poliţiei. Drept urmare, pe cale de consecinţă logică, în perioada 24.11.2011 (când se presupune că a fost indisponibilizat de organele de Poliţie) - 10.02.2024 (data la care a fost găsit în posesia inculpatului Marin George Armando) arma în cauză s-a aflat în detenţia fără drept a numitului Marin Fabian", se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

VEZI ȘI: Probele ce nu au fost luate în calcul de judecători în cazul Padina: Interlopii din clanul Fabian aveau pistol modificat și gloanţe de calibru 9 milimetri

"Marin Fabian a mai deţinut, începând cu perioada 09.01.2007, următoarele arme letale: puşcă cu glonţ, marca UM SADU, calibru 7,62x39, puşcă cu alice marca MOSSBERG, calibru 12, ambele figurând indisponibilizate la data de 24.11.2011", mai precizează instanța.

Pe 22 noiembrie 2011, în urmă cu 13 ani, polițiștii descindeau acasă la clanul Fabian într-un dosar de lipsire de libertate și șantaj. Aici au descoperit un adevărat arsenal: un kalaşnikov, o puşcă de asalt, fabricată la Sadu, un pistol cu gaze, o puşcă de vânătoare, muniţie şi un pistol cu bile de cauciuc. Toate armele au fost ridicate şi indisponibilizate, dar pistolul cu bile de cauciuc a ajuns din nou în mâinile lui Fabian Marin. Deocamdată nu se știe cum s-a întâmplat acest lucru. Cert este că acum procurorii care i-au trimis pe cei trei frați în judecată pentru omor au format un nou dosar pe numele lui Marin Fabian, sub acuzaţia de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cazul urmează să ajungă pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel