Data publicării:

Creveți Scampi: Rețeta simplă pentru gusturi pretențioase. O vei repeta cu siguranță

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Urmează să ai musafiri și nu știi ce să gătești pentru a-i impresiona? Îți dăm noi un pont: Creveți Scampi. Unde mai pui că se prepară și ușor, dar și rapid. Gustul chiar este senzațional!

Ingrediente

- 230 g paste
- 2 linguri unt
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- coaja de la o lămâie
- 50 ml zeamă de lămâie
- 455 g creveți curățați
- 3 căței de usturoi tocați
- 60 ml vin alb
- 1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
- 200 g parmezan ras (opțional)
- sare și piper după gust

Cum se prepară

Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai în casă e perfect, atâta timp cât respecți cantitățile). Scurge-le de apă când s-au fiert și amestecă-le cu 1 lingură de ulei de măsline. Topește untul într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu spre mare, potrivit retete.unica.ro. Adaugă creveții, usturoiul mărunțit și  fulgii de ardei iute. Lasă-i la făcut, amestecând ocazional, până când creveții devin rozalii – aproximativ 2-3 minute.

Toarnă peste vinul și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper. Adu ușor la punctul de fierbere, dă de pe foc și adaugă pastele, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat. Se servește imediat, cu parmezan deasupra, dacă dorești.

Vezi și:  Salată caldă de fructe de mare. Rețeta săptămânii

BONUS: Saganaki la cuptor - Rețeta grecească de creveți cu Feta și sos de roșii

Ingrediente

- 300 g creveți

- 500 g roșii cherry

- 200 g brânză Feta

- 30 g unt

- 1 ceapă mică

- 1 cățel de usturoi

- 2 fire de oregano

- ulei de măsline

- fulgi de chili (opțional)

- sare

- piper

Cum se prepară

Încinge două linguri cu ulei și călește ceapa și usturoiul tocate foarte fin. Adaugă apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi. Presară sare și piper după gust și pune capacul. Lasă să fiarbă, la foc mic, 10-12 minute, scrie cumvaplace.ro. Separat, topește untul într-o tigaie și sotează creveții pentru 2 minute pe fiecare parte. Într-un vas pentru cuptor, pune sosul de soșii, apoi creveții, brânza feta sfărâmată, frunze de oregano și chili, dacă preferi gustul picant. Pune vasul în cuptorul încins în prealabil și lasă 10-12 minute la foc potrivit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel