Data actualizării:
Data publicării:

Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat. Sursa - Pexels
Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat. Sursa - Pexels

Dacă doriți să aduceți pe masă un aperitiv cu adevărat delicios, pregătiți această salată de creveți cu portocale.

Ușoară și gustoasa, salata de creveți și portocale este rafinată și parfumată, perfectă pentru o întâlnire festivă. Profită de rețetă și pregătește o salată de creveți cu portocale pentru a-ți uimi  familia și prietenii. Este un preparat cu adevărat rafinat, gustos și parfumat.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

Se face doar în câteva minute, iar, după o oră în care preparatul trebuie lăsat deoparte ca să se aromeze bine, veți aduce pe mese o salată, care se va transforma în  regina petrecerii.

Alege doar ingrediente de cea mai înaltă calitate pentru a oferi oaspeților tăi un gust unic.

 

Salată de creveți cu portocale: ingrediente pentru patru persoane:

 

4 creveți proaspeți mari,

o lămâie,

un pahar de suc de portocale,

un cățel de usturoi,

o linguriță de curry,

2 linguri de măsline extravirgin,

sare,  piper, pătrunjel după gust.

Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși

 

Mod de preparare

 

Stoarce portocala și lămâia, filtrează sucul și amestecă-le într-un vas. Adaugă curry, care, pe lângă faptul că dă o culoare frumoasă preparatul, îl va face exotic datorită amestecului de condimente din care este făcut. Nu uitați că acest condiment aduce o doză bună de antioxidanți care își sporesc efectele asupra frumuseții tale! Asezonați cu sare și piper și usturoi tocat.

 

Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă 

Cojiți creveții și scufundați-i în sosul tocmai făcut. Acoperiți-i cu folie alimentară și puneți-i la frigider pentru a se marina timp de cel puțin o oră.

După o oră, scoateți creveții și așezați-i pe un platou. Decorați-i cu pătrunjel tocat și stropiți-i cu marinadă. Vor avea un succes garantat. Poftă bună!

 

 

BONUS. Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios

 

 

Pentru crearea acestor rulouri rustice ai nevoie de aluat de foietaj. Ca orice preparat rustic delicios, aceste rulouri vor dispare rapid de pe mese.

Simplitatea rulourilor te va surprinde, datorită gustului lor delicios. Va dura 5 minute ca să le pregătești. Vei vedea că acest fel de mâncare te va salva de mai multe ori.

 

Iată ingredientele de care ai nevoie:

500 grame aluat de foietaj,

200 grame salam,

150 grame smântână,

250 grame brânză,

jumătate de ardei rosu,

1 ardei verde,

1 ou.

 

Iată cum se face această rețetă ușoară în doar câteva minute

 

Rulourile sunt perfecte pentru cei nu au timp să stea la bucătărie  Pentru această rețetă trebuie să întindem ușor aluatul de foietaj cu un sucitor, creând un dreptunghi de 25 x 15 centimetri.

Apoi, într-un bol se pune brânza rasă,  un ou și smântână. Amestecați ingredientele până obțineți un amestec omogen.


Tartă cu lămâie, fără făină: un desert cu o aromă delicată și o textură moale și umedă

În acest moment, întindem umplutura pe a foaia de foietaj. Peste brânză, așezăm salamul tăiat cubulețe. Apoi cubulețele de ardei roși și verde. 

Rămâne doar să rulăm aluatul, creând astfel un rulou subțire. Repetam aceleași operațiuni pentru încă 3 foi de foietaj.

Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii

Așezăm rulourile umplute într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.  Apoi, cu ajutorul unei pensule, ungem suprafața rulourilor de foietaj cu un ou bătut. Coacem rulourile la temperatura de 180 de grade, aproximativ o jumătate de oră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel