Crețu: "Băsescu nu mai poate tergiversa o decizie de bun-simț!"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
băsescu
băsescu

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu a declarat că preşedintele României nu mai poate tergiversa luarea unei decizii. Pentru a retrage ordinul "Steaua României" lui Laszlo Tokes mai este nevoie de un pas, de decizia lui Traian Băsescu. 

"Începând de astăzi, sunt îndepliniţi aproape toţi paşii în vederea retragerii ordinului <<Steaua României>> domnului Laszlo Tokes. Mai lipseşte o singură decizie, cea mai importantă, a preşedintelui României. Domnul Băsescu este cel care va trebui să treacă peste interesele sale personale, peste amiciţiile care l-au legat până nu demult de domnul Tokes, şi să ne spună nouă, tuturor cetăţenilor României, dacă este sau nu de acord cu hotărârea Consiliului de Onoare, dacă îi va retrage sau nu distincţia domnului Laszlo Tokes", a declarat Corina Crețu.

Europarlamentara PSD a adăugat: "Preşedintele Traian Băsescu nu mai poate tergiversa o decizie, de altfel, de bun-simţ, conformă hotărârii şi motivării membrilor Consiliului de Onoare. Vorbim de nevoia de a taxa dur o declaraţie veche de mai bine de jumătate de an a domnului Tokes, referitoare la nevoia instituirii unui protectorat străin în Transilvania. Sper sincer că acest subiect va fi pentru totdeauna închis, că se va transmite într-un timp cât mai scurt un mesaj ferm, conform căruia toţi factorii decizionali ai acestei ţări înţeleg să respecte Constituția şi să protejeze interesul național. Decizia trebuie să vină urgent de la Palatul Cotroceni, de la preşedintele Băsescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel