Data actualizării:
Data publicării:

Creșterile salariale pentru 2024, amânate. Vestea zilei pentru bugetari / video

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a vorbit despre situația grevei angajaților la stat care cer măsuri salariale.

Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a fost prezent în platoul DC News, acolo unde a abordat subiectul amânării creșterilor salariale bugetarilor care au intrat în grevă.

Subiectul este unul sensibil, astfel că tot mai mulți angajați ai statului ies în stradă pentru a protesta împotriva lipsei de inițiativă a statului, așa cum o numesc ei, dar și pentru a cere măriri salariale.

Din 2024, ar putea fi eliminat impozitul pe venit de 10% pentru salariul minim
https://www.dcnews.ro/din-2024-ar-putea-fi-eliminat-impozitul-pe-venit-de-10prc-pentru-salariul-minim_939352.html

Deputatul PSD spune că „nu sunt bani” pentru a îi satisface și pe angajații care ies în stradă, deși multe voci spun că s-a pus o presiune mare asupra bugetului 2024.

„Evident că vor aceste majorări, dar trebuie să existe și banii necesari și modalitățile legale de a ajunge la astfel de modificări. Ceea ce s-a întâmplat cu Casele de Sănătate a fost o modificare încă din aprilie, fusese de atunci trimis raportul în Plen. Momentul a făcut să fie votat în toamnă.”

Mai mult, invitatul nu este de acord cu modul în care angajații la stat își cer drepturile, fiind „supărat” pe modul în care aceștia cer majorări. Problema sa ar fi mai exact la caracterul „șantajist”, cum îl numește invitatul.

„Eu nu sunt de acord cu astfel de proteste aproape șantajiste. Ideea e că greva e grevă, trebuie declanșată conform legii. Protestele spontane și amenințarea cu neplata și alte chestiuni sunt de acum dincolo de cadrul legal. Orice angajat trebuie să-și manifeste  prin grevă și grevă de avertisment intențiile și doleanțele. Se vor găsi soluțiile astfel încât de la 1 ianuarie, cei care sunt nemulțumiți de nivelul salarial să beneficieze de creșteri. ”

Bani în plus pentru pensionari! Vin ajutoarele și în 2024. S-ar putea da 1.000 de lei pentru bunicii noștri
https://www.dcnews.ro/bani-in-plus-pentru-pensionari-vin-ajutoarele-si-in-2024-s-ar-putea-da-1-000-de-lei-pentru-bunicii-nostri_939341.html

Localizând sursa problemelor celor ieșiți în stradă, deputatul continuă și precizează că multe salarii sunt înghețate încă din 2018.

„Sunt totuși nevoi legate de pierderea puterii de cumpărare, iar cuantumul nominal pare generos, dar când iei și numeri ce mai poți face cu banii aceia, e clar că e mai puțin decât acum un an sau doi. Multe salarii sunt și înghețate din 2018 și e supărător pentru toată lumea că s-a ajuns să se dreneze atât de mult aplicarea Legii 153. Dacă ea ar fi fost aplicată în totalitate, am fi avut astăzi alte realități, ce nu a fost bine, unde am fi putut interveni. Oricum, nu cred că nemulțumirile acestea pot fi rezolvate prin neplata pensiilor, ci printr-un dialog.”, a încheiat Adrian Solomon, pentru DC News.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel