Creşteri ale cifrei de afaceri în comerţul auto şi serviciile pentru populaţie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Autoturisme
Autoturisme
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în iunie faţă de luna precedentăcu 38,3%. A crescut și volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, cel mai mult datorită creşterilor la activitǎţile de jocuri de noroc.

Creşterea cu 38,3% s-a produs datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+59,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,1%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+11,3%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 31,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 152,8%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1506,7%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+144,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+130,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+48,3%), și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,5%), transmite Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 132,9%.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019, a înregistrat o scădere cu 6,7% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,3%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+123,8%) și comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, a înregistrat o scădere cu 10,1% faţă de luna iunie 2019. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 44,8% mai mică comparativ cu luna iunie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-65,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-55,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-39,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-29,2%) și la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-9,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020 a scăzut cu 46,3%, comparativ cu luna iunie 2019.

În perioada ianuarie - mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de aceeași perioadă din anul trecut atât ca serie brută cu 17,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,8%.

În aceeasși perioadă, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de același interval din 2019 atât ca serie brută cu 38,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 36,4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel