Creștere pensii, momentul adevărului: Ziua în care va fi anunțat procentul. Elena Cristian: Decizia este luată
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a explicat ce înseamnă declaraţia premierului Orban, conform căreia nu s-a luat o decizie finală asupra procentului cu care vor creşte pensiile. 

"Nu există o decizie definitivă, se discută între 10 la sută şi 14 la sută, adică ce propune ministrul Finanţelor şi ce propune premierul. Mai mult de 14 la sută, din ce ştiu eu, nu se va mări. Dacă are altcineva alte informaţii... Chiar ieri l-am întrebat pe dl ministru Budăi dacă mai e timp pentru tipărirea taloanelor de pensii. Suntem la jumătatea lunii august şi mi se pare că acest lucru nu mai este posibil. Altfel, eu am informaţii pe surse că decizia este luată şi că toate lucrurile sunt bătute în cuie la acel procent de 10 la sută. M-aş bucura să mă înşel şi să îmi cer scuze pentru o informaţie eronată", a declarat Elena Cristian la România TV. 

Când se anunţă cifra oficială

Tănase Stamule, consilierul premierului Ludovic Orban, a anunţat că cifra oficială cu care vor creşte pensiile va fi anunţată joi.

"Anunţul va avea loc peste două zile. Procentul va fi mai mare de 10 la sută. Am anunţat deja că nu se pot mări pensiile cu 40 la sută. Vor creşte cu peste 10 la sută. Cu cât anume, veţi afla peste două zile", a spus Tănase Stamule. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel