Creștere contribuție Pilonul II. Budăi, reacție dură: "Dl. Cîțu nu ne spune până la capăt"
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 08 ian 2020, 13:57
WhatsApp
Marius Budăi a reacționat și în urma declarațiilor lui Florin Cîțu în ceea ce privește creșterea contribuției la pilonul II de pensii.

"Orice variantă cu pilon opțional este excepțională! Orice variantă. Dar să vi de aici și să faci declarații iresponsabile despre pilonul I, le condamn cu fermitate și public. Că domnul Cîțu nu ne spune până la capăt...de unde mărește contribuția pentru pilonul II? Reducând contribuția la pilonul I, da? Să vi acum să spui că există o problemă cu pilonul I și va fi peste 20 de ani... eu repet, acești oameni ne spun ce va fi peste 20 de ani și cum vor face ei să crească vârsta de pensionare și cum vor face ei să nu se mai dea pensii de la stat, în contextul în care media Uniunii Europene la vârsta de pensionare este între 64-65 de ani.

În al doilea rând, media în Uniunea Europeană de plată a pensiilor la stat este de peste 13% din PIB, în timp ce la noi este abia la 7% din PIB și oamenii ăștia ne spun că noi nu vom mai avea bani și nu putem să plătim din PIB pensiile la stat pentru oamenii care contribuie. Astea sunt niște declarații extrem de iresponsabile", a declarat Marius Budăi, în direct la România TV.  

Citește aici declarația lui Florin Cîțu: Cîțu, anunț despre PENSII. Crește contribuția la PILONUL II

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?