Crește numărul morților în Fâșia Gaza. Vladimir Putin și Boris Johnson cer „oprirea violențelor“ în regiune
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Crește numărul morților în Fâșia Gaza. Vladimir Putin cere „oprirea violențelor“ în regiune  /  Sursă foto: Pixbay
Crește numărul morților în Fâșia Gaza. Vladimir Putin cere „oprirea violențelor“ în regiune / Sursă foto: Pixbay
Pe măsură ce atacurile Israelului se intensifică, numărul deceselor e în creștere în Fâșia Gaza. Vladimir Putin și secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, au făcut apel la pace.

Numărul morților din Gaza crește la 84, pe măsură ce atacurile aeriene israeliene se intensifică. Avioanele de luptă israeliene au bpmbardat clădiri înalte și alte ținte în Gaza, în timp ce majoritatea orașelor din Israel se confruntă cu probleme.

Putin și șeful ONU, apel pentru încetarea violențelor

Președintele rus Vladimir Putin și secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, au făcut apel pentru încetarea luptelor dintre Israel și palestinieni.

"În lumina escaladării conflictului palestinian-israelian, s-a observat că obiectivul principal este oprirea actelor violente din ambele părți și asigurarea siguranței populației civile", a declarat Kremlinul într-un comunicat.

Totodată, primul ministru de la Londra, Boris Johnson, a declarat că Marea Britanie vrea să vadă o detensionare urgentă a violențelor din Israel.

„Cu siguranță, noi în Marea Britanie suntem foarte triști să vedem ce se întâmplă și violențele care au loc în prezent”, a declarat Johnson reporterilor., potrivit AlJazeera.

Ieri, Vladimir Putin a avut o dsicuție telefonică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Liderul de la Ankara i-a spus președintelui rus că comunitatea internațională ar trebui „să ofere Israelului o lecție puternică și descurajantă” asupra comportamentului său față de palestinieni. Erdogan a precizat acest lucru în timpul unui apel telefonic cu Putin, a declarat Direcția Prezidențială a Comunicațiilor din Turcia, pe fondul escaladării violenței în Ierusalimul de Est ocupat și în Fâșia Gaza.

Erdogan a subliniat necesitatea ca „comunitatea internațională să ofere Israelului o lecție puternică și descurajantă” și a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să intervină rapid cu „mesaje determinate și clare” către Israel. În declarație se spune că Erdogan i-a sugerat lui Putin că ar trebui luată în considerare o forță internațională de protecție pentru a proteja palestinienii (citește mai multe AICI).

Astăzi, o delegație egipteană se află la Tel Aviv pentru discuții cu oficiali israelieni, ca parte a eforturilor de negociere a încetării focului în escaladarea conflictului cu Gaza, au declarat oficialii de informații egipteni.

VEZI ȘI  -  Imagini din buncărul aeroportului Ben Gurion din timpul bombardamentelor (VIDEO EXCLUSIV)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel