Creşte numărul localităţilor în care masca este OBLIGATORIE în spaţiile deschise
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Masca va deveni obligatorie în încă un judeţ, în toate spaţiile deschise. 

Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în spaţii publice deschise de pe teritoriul judeţului Hunedoara, în condiţiile în care autorităţile au constatat o tendinţă crescătoare a ratei de infectare cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Vasilică Potecă, şi impune obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în spaţii publice deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj sau slujbe religioase. De asemenea, masca trebuie purtată la evenimente cultural-artistice şi sportive, în gări, autogări şi staţii de autobuz, scrie Agerpres. 

Cine nu este obligat



"În condiţiile manifestării unei tendinţe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul populaţiei judeţului Hunedoara, începând cu data de 01.08.2020, ora 18,00, pe perioada stării de alertă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul judeţului Hunedoara, prezente în spaţii publice deschise din: târguri, pieţe, locuri de pelerinaj/slujbe religioase, evenimente cultural-artistice/sportive (pentru public), gări/autogări, staţii de autobuz", se arată în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

De la portul măştii de protecţie sunt exceptaţi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, de la debutul pandemiei de COVID-19, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate, până sâmbătă, 975 de cazuri pozitive, în creştere cu 14 faţă de ziua precedentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel