Cremă sărată de fistic pentru pizza, paste și sandviciuri. Rețeta este delicioasă și ușor de făcut
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cremă sărată de fistic pentru pizza, paste și sandviciuri. Rețeta este delicioasă și ușor de făcut. Sursa - pixabay.com
Cremă sărată de fistic pentru pizza, paste și sandviciuri. Rețeta este delicioasă și ușor de făcut. Sursa - pixabay.com
Va fi greu să renunți la această cremă de fistic, după ce o vei gusta o singură dată. Vestea bună este că o poți face acasă în câțiva pași. 

O  crema sărată de fistic poate fi o folosită în diferite rețete. O poate folosi oricine iubește să gătească, dar și cei care nu prea au timp să stea în bucătărie.

Având în vedere că este o rețetă ușor de preparat, poate transforma un sandvici  banal în unul delicios. De asemenea, această cremă poate fi folosită în paste sau pizza, făcută acasă.

Desigur, trebuie să începi cu ingredientele de care ai nevoie:

100 de grame de fistic decojit;

30 de grame de parmezan;

10 grame de ricotta sărată sau branza pecorino;

50 de grame de ulei de măsline;

50 de grame de ulei de măsline,

100 de grame de apă.

 

Procedura, pas cu pas

Prepararea este cu adevărat simplă. Într-o cratiță se pune apa la fiert. Adaugă fisticul și ține-l în apă circa patru minute. Apoi, fisticul se scoate din apă. Acest lucru îți va ușura îndepărtarea cojilor.

Fisticul curățat se pune într-un mixer. Se adaugă jumătate din uleiul de măsline și se mixează circa 50 de secunde, până se ajunge la o anumită omogenitate.

Unele gospodine adaugă coajă de ouă în cafeaua preparată la ibric. Știi de ce fac asta?  
 
Cu ajutorul unei linguri sau unei spatule adună bucățelele de fistic, rămase lipite de pereții robotului trebuie colectate de pe pereți. Acum este momentul să adaugi parmezanul, ricotta sărată și restul de ulei.

Unele gospodine mai adaugă sare. Dacă vrei să limitezi consumul de sare, renunță la ea. Brânza pecorino sau ricotta sunt deja sărate.

În timp ce amesteci bine, trebuie să ai grijă să adaugi și puțină apă. Depinde de textura pe care vrei să o dai cremei. Sfatul este să adaugi o cantitate câtă puțină apă în timp ce amesteci.

Desertul care îi va înnebuni pe toți: salam de ciocolată albă cu fistic  

Crema de fistic poate fi folosită după preferință. De exemplu, într-un sandviș gustos cu salam și cașcaval. Unele gospodine adaugă crema de fistic pe blatul de pizza, în loc de sosul de roșii. Altele folosesc crema de fistic pentru a asezona pastele. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel