Creierul uman NU are limite. Iată De Ce
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Creierul uman este uimitor. Iată câteva lucruri care susțin această idee.

Creierul nu face diferenţa între realitate şi imaginaţie 

Creierul uman reacţionează la fiecare gând şi nu poate face diferenţa între realitate şi imaginaţie. De aceea oameni care văd partea plină a paharului sunt mai fericiţi, sau se vindecă prin tratament placebo. 

Nu muncă mentală oboseşte creierul 

Creierul oboseşte din cauza emoţiilor. Orice formă de activitate, fizică sau mentală, nu modifică chimia sângelui care iriga creierul. 

În majoritatea timpului, creierul funcţionează pe pilot automat 

Mai mult de jumătate din gândurile zilei sunt despre ziua de ieri. De aceea este foarte dificil pentru pesimişti să îşi schimbe percepţia despre lume. Persoanele pesimiste au nevoie să-şi “cureţe” creierul, adică să îşi mărească numărul de gânduri pozitive. 

Fiecare gând pe care îl experimentăm se transformă în realitate. Dacă visezi la o vacanţă la Paris, peste tot vei vedea reclame cu excursii la Paris. Dacă vrei să schimbi lumea, începe prin a-ţi schimbă gândurile. 

Uitarea este utilă sistemului nervos 

Că să “salveze” amintirile noi, creierul trebuie să le şteargă pe cele vechi. Nu avem cum să decidem ce uităm şi ce păstrăm, iar că să nu uităm ceva, trebuie săutilizăm informaţiile respective cât mai des. 

Creierul nu simte durere 

Creierul reacţionează la durere, însă nu o simte pentru că nu are receptorii necesari. Durerea provine de la vasele de sânge, nervii şi ţesuturile careînconjoară creierul, potrivit sfatulparintilor.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel