Creier, studiu. Ce beneficiu incredibil are liniștea
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Liniștea este extrem de importantă pentru creier.

Un studiu realizat pe șoareci de laborator a descoperit un beneficiu incredibil pe care îl are liniștea. Echipa de cercetători a folosit diferiți stimuli auditivi pentru a examina efectele pe care le au asupra creierului. Toate sunetele au avut un efect neurologic pe termen scurt asupra șoarecilor, în timp ce liniștea a avut un efect durabil.

Oamenii de știință au descoperit că, în momentul în care șoarecii au fost expuși la două ore de liniște pe zi, au dezvoltat noi celule în hipocamp, o regiune a creierului asociată cu memoria, emoțiile și învățarea.  

Îmbogățirea mediului, cum ar fi introducerea unei jucării sau a altor șoareci, a ajutat la dezvoltarea neuronilor noi, deoarece a stimulat creierul șoarecilor. Însă liniștea a generat mai mulți neuroni. O astfel de liniște nenaturală ar putea stimula neurogeneza ca pas pregătitor pentru viitoarele provocări cognitive.

Liniștea ajută cu adevărat celulele noi generate să se diferențieze în neuroni și să se integreze în sistem.

[citeste si]

Este important să ne rezervăm timp pentru a descoperi liniștea din jurul nostru și pentru a ne deconecta de la toate distragerile care se află în mediul înconjurător, notează eva.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel