Creatorul rachetelor rusești Kalibr, Pavel Kamnev, a murit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Creatorul rachetelor rusești Kalibr, Pavel Kamnev, a murit / Foto: Captură video Youtube The Sun
Creatorul rachetelor rusești Kalibr, Pavel Kamnev, a murit / Foto: Captură video Youtube The Sun
A murit Pavel Kamnev, creatorul rachetelor rusești Kalibr.  

Pavel Kamnev, directorul științific al concernului Almaz-Antey Est Kazahstan, a murit luni, la vârsta de 86 de ani, a informat serviciul de presă al companiei, scrie Interfax.

"La 9 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani, a murit directorul științific al Almaz-Antey Concern VKO JSC, Erou al Muncii al Federației Ruse, Pavel Ivanovich Kamnev", se arată în comunicat.

Potrivit datelor, Pavel Kamnev este creatorul familiei de rachete Kalibr. Serviciul de presă notează că " Pavel Kamnev a fost unul dintre pilonii complexului militar-industrial autohton, un om de știință în domeniul științei rachetelor".

"A participat activ la dezvoltarea multor sisteme de rachete, a desfășurat managementul științific și tehnic al celei mai importante lucrări privind crearea și modernizarea a zeci de arme de rachete de diferite clase pentru Forțele Terestre, Marina, Forțele Aeriene, pentru sistemele antirachetă și de apărare aeriană ale țării, exportul de arme", se arată în comunicat.

Cine este Pavel Kamnev

Kamnev s-a născut pe 14 noiembrie 1937 la Makhachkala. A absolvit cu o diplomă roșie la Institutul de Aviație din Moscova, după ce a primit o distribuție către Uzina de Construcție de Mașini Sverdlovsk, numită după M.I. Kalinin, unde și-a făcut drumul de la inginer la primul proiectant șef adjunct - șeful întreprinderii.

În aprilie 2017, a fost numit în funcția de director științific al Concern VKO Almaz-Antey și a condus consiliul de administrație al JSC OKB Novator. Pavel Ivanovich a lucrat până în ultima zi a vieții sale, se arată în raport.

Kamnev este autorul a peste douăzeci de invenții, coautor a peste trei sute de rapoarte științifice și tehnice, doctor în științe tehnice, membru corespondent al Academiei Ruse de Științe Rachete și Artilerie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel