România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 12 sep 2018 / 20:47
Creștere porci. Petre Daea: Nu poate să fie alt ordin!
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a răspuns unor întrebări privind epidemia de pestă porcină africană.

”Acest virus nenorocit a măturat foarte mulți țări. Din nefericire este și la noi. ANSVSA este în afara ministerului, așa s-a stabilit cu foarte mulți ani în urmă. Un virus atât de important nu reușim să-l ținem sub control cu toate eforturile”, a spus Daea, marți, la Realitatea Tv, în emisiunea Denisei Rifai.

”Medicul veterinar este Dumnezeul bolii! Medicul veterniar este cel care decide dacă porcii urmează a fi eutanasiați preventiv pentru a proteja complexul respectiv. Pentru a evita ca fermierii să nu primească bani, am introdus norma în lege pentru despăgubiri și toți vor fi despăgubiți. Am crotaliat imediat toți porcii pe care i-am omorât” a mai explicat ministrul.

Întrebat dacă românii vor mai avea voie să crească porci în bătătură, minstrul a spus:

Categoric, da! Nu poate să fie vreun alt ordin căci altfel l-aș fi văzut și eu. Nu mai trebuie crescuți o periodă de timp. Să ținem o evidență pe fiecare localitate în parte: când a fost ultimul focar, când a fost lichidat ultimul porc cu virus. Medicii veterinari țin această evidență”, a spus Petre Daea.

Vezi și: Pesta porcină. Oros, demitere Daea - Brănescu: Cei mai periculoșiIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro