Data publicării:
Craiova reinventează spectacolul de karting, cu ajutorul studenților
Viteză, spectacol în condiții de siguranță și adrenalină pe prima pistă de karturi electrice din Craiova. De asta au parte, din septembrie, iubitorii sporturilor cu motor din Craiova, care doresc să piloteze primele karturi electrice, pe Velodromul din Parcul Romanescu.
Proiectul a fost pus în practică la inițiativa a cinci studenți craioveni, după ce au aplicat pentru o finanțare de 50.000 dolari de la Ford Motor Company prin Centrul de Resurse şi Angajament Ford (CRAF) Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova și Universitatea din Craiova.
Cu fondurile obținute, tinerii au cumpărat componentele, au configurat softul și au asamblat 15 karturi electrice. Primăria Craiova a amenajat circuitul de karting în interiorul velodromului, iar traseul are 400 de metri, la recomandarea Facultăţii de Mecanică - Specializarea vehicule rutiere, fiind special conceput pentru a oferi piloților o experienţă unică, în condiții de securitate deplină.
"Mă bucur că avem acest parteneriat cu Universitatea din Craiova pentru că, iată, avem şi nişte servicii aşa cum şi le doresc tinerii. Practic, sunt gândite de ei şi puse în practică de noi. Studenţii Universităţii din Craiova sunt cei care au asamblat aceste karturi. Le-am testat şi eu și este o senzaţie foarte plăcută, mai ales când vezi plăcerea din ochii copiilor", a menţionat primarul Lia-Olguţa Vasilescu, prezentă la inaugurarea primei piste de karting electric din Craiova.
Centrul de Resurse şi Angajament Ford, singurul centru comunitar de acest gen din Europa
Cei cinci studenți au luat în calcul și o aplicație care permite reglarea vitezei. "Karturile au viteza de 8, 18 kilometri, 28 şi 38. Cei mai încântaţi de noile maşinuţe sunt, bineînţeles, cei mici, care au venit încă de la inaugurare în număr mare", declară Elena, studentă la Inginerie Electrică și una dintre inițiatorii proiectului.
Iar ideile tinerilor nu se opresc aici. "Vrem să facem un vehicul electric pentru Centrul Vechi, unde nu au voie cele cu combustie internă pentru că poluează şi fac zgomot, care să fie utilizate pentru a aduce marfa la magazine", a completat Robert, student la Inginerie Electrică și co-autor al karturilor.
Mașinuțele electrice pot fi închiriate și folosite în condiții de siguranță, cu căști și diverse sisteme de protecție, de toți doritorii, indiferent de vârstă, de miercuri până duminică, între orele 12.00 – 20.00. Pentru începători există studenţi voluntari, care îi pot îndruma.
Dedicat tinerilor din Craiova, Centrul de Resurse şi Angajament Ford este singurul centru comunitar de acest gen din Europa și a fost inaugurat în 2018, în parteneriat cu Primăria Craiova, compania Ford și Universitatea din Craiova. Acționează ca un incubator de antreprenoriat social și oferă posibilitatea tinerilor de a-și pune în practică ideile pentru comunitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News