Craiova: Deținutul care a evadat din spitalul unde era tratat a fost prins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Deținutul evadat din spital a fost prins / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Deținutul evadat din spital a fost prins / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Deținutul condamnat pentru omor, care a evadat de la Spitalul Județean Craiova, a fost prins. 

Deținutul care a evadat vineri dimineața din Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost prins de polițiștii de la Penitenciar. Bărbatul de 53 de ani se ascundea într-un canal din spatele spitalului.

„Deținutul care, în dimineața acestei zile (vineri - n.r.), a părăsit salonul spitalului din rețeaua sanitară publică în care se afla internat a fost identificat și capturat, în jurul orei 12.45, într-un canal aflat zona unității spitalicești, de către o echipă mixtă alcătuită din polițiști de penitenciare din cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Județean Dolj”, a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor.

Conform reprezentanților instituției, în acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. „De asemenea, pentru persoana privată de libertate, se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale”, a mai anunțat ANP.

Deținutul condamnat pentru omor era internat în SJU Craiova

Ion Soreanu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, se afla internat în SJU Craiova din data de 7 martie.

Potrivit directorului medical al SJU Craiova, Cristina Geormăneanu, vineri dimineață, în jurul orei 6.00, asistentele medicale care au mers să administreze tratamentul pacienților au descoperit că deținutul nu mai era în salon. Bărbatul era păzit de un agent de la Penitenciarul Pelendava, însă polițistul stătea pe hol.

Surse din anchetă spun că inițial bărbatul ar fi încercat să coboare pe o frânghie improvizată. Nu ar fi reușit, așa că ar fi ieșit pe un geam alăturat, ar fi sărit pe o pasarelă, de la etajul doi până la etajul unu, apoi ar fi coborât pe scări, până la parter, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel