Data publicării:

Cozonacul, pe lista produselor cu adaos comercial plafonat

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook Mihaela Șdira / Timis Gabriela / Florina-Andreea Dragoi
Sursa foto colaj: Facebook Mihaela Șdira / Timis Gabriela / Florina-Andreea Dragoi
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, vrea ca și cozonacul să intre pe lista produselor cu adaos comercial plafonat.

Cozonacul, produsul tradițional pentru români, ar putea intra pe lista alimentelor cu ados comercial plafonat, listă reglementată printr-o Ordonanță de Guvern.

Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, care susține că guvernul vrea prelungirea măsurii, dar și introducerea altor produse alimentare pe lângă cele 14 deja existente.

”Ne dorim acest lucru (n.r. de prelungire a OUG). În primul rând, vreau să vă spun că produsele care vor intra suplimentar în această ordonanță...

Aceste produse le voi discuta, așa cum au fost discutate și la aprobarea ordonanței, cu toți factorii implicați, atât procesatorii, cât și retailerii. Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă și cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanță”, a declarat Florin Barbu, într-o conferință de presă.

Întrebat cum se va prelungi respectiva Ordonanță, ministrul Agriculturii a afirmat că va discuta cu retailerii în acest sens.

”Vom discuta împreună, poate fi și acord, dar eu îmi doresc ca această ordonanță să fie prelungită și să fie incluse în această ordonanță și alte categorii de produse”, a mai spus Florin Barbu.

Cotele de adaos comercial pentru 14 grupe de produse alimentare au fost limitate, de la 1 august, pentru o perioadă de 3 luni, printr-o OUG aprobată de Guvern în 30 iunie.

Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, preţurile medii ale alimentelor de bază vizate au scăzut cu până la 49% în marile lanţuri de magazine, în luna august a acestui an, comparativ cu iunie 2023. Cele mai mari reduceri s-au înregistrat la fructe şi legume, scrie rador.

Citește și: Fermierii români cer prelungirea măsurilor restrictive asupra importurilor de cereale din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel