Cozonac PUFOS. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Cozonacul este nelipsit de pe mesele de Paşte şi nimic nu se compară cu cel făcut în casă. Avem pentru voi o reţetă de cozonac pufos şi tare gustos.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de făina
- 5 ouă
- 300g de zahăr
- jumătate de pachet de unt (80% grăsime)
- 5 linguri de ulei
- 200 ml lapte
- 400g de nucă
- 4 linguri de cacao
- coaja de la o lamâie
- 2 portocale
- 1 fiolă de esență de rom
- drojdie cruda 42g
- zahăr vanilat praf pentru ninsoarea finală.
- 5 ouă
- 300g de zahăr
- jumătate de pachet de unt (80% grăsime)
- 5 linguri de ulei
- 200 ml lapte
- 400g de nucă
- 4 linguri de cacao
- coaja de la o lamâie
- 2 portocale
- 1 fiolă de esență de rom
- drojdie cruda 42g
- zahăr vanilat praf pentru ninsoarea finală.
Ouăle se separă albuşurile se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă cu nuca şi cacaoa pentru umplutură.
Pentru aluat se pune drojdia cu laptele călduţ şi două linguri de zahăr să dospească într-un crater făcut în făină.
Când "fierbe" drojdia se adaugă gălbenuşurile și restul de zahăr. Aromele, puţină sare , uleiul şi untul topit călduţ ,nu fierbinte şi se amestecă până se încorporează toată făină şi se obţine un aluat elastic, nu foarte îndesat.
Se acoperă ligheanul cu folie şi se lasă aluatul la cald o ora.Cu mâinile unse cu ulei se împarte în 4 formându-se sfere.
Care se întind în formă de foaie şi se umplu cu umplutură de nuci apoi se rulează. Că să obţinem un cozonac arătos şi mare , împletim câte două sucituri astfel apoi le aşezăm într-o tavă de cozonac bine unsă şi tapetata cu făină.
Lăsăm cozonacii la temperatura camerei să crească încă o ora. Îi ungem cu ou bătut , apoi îi introducem în cuptorul bine incazit la 180* pentru 35-50 minute.
Când sunt copţi, se scot din formă şi se presară cu zahăr vanilat praf.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
2017
cozonac
cozonac pufos
delicios
ingrediente
masa
paste
pufos
reteta
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!