Cozmin Guşă, imagine sumbră a sportului românesc: Ăştia suntem
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă
Cozmin Guşă a pictat o imagine sumbră a sportului românesc.  

Aflat la Budapesta la debutul Campionatelor Mondiale de Judo, Cozmin Gușă, duminică, într-o intervenţie la Realitatea TV, a vorbit despre necesitatea unei reconstrucții raționale și lipsite de isterie în sportul, dar și în societatea românească. "Cu isteria nu se rezolvă nimic niciodată. Cu proiecte de construcție în care participă oameni raționali, corecți, bine finanțați, se mai poate face ceva", a spus Gușă.

"Asta e imaginea sumbră a sportului. Ne facem poze, ne folosim cât putem de Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Gică Hagi, Doroftei, Alina Dumitru, apoi nu îi întrebăm dacă au vreo nevoie, vreo idee, vreun proiect. Pe Ilie Năstase l-au păcălit că îi fac o academie de tenis. L-au trimis prin cancelariile occidentale unde are relații ca să facă lucruri pentru ei, nu i-au făcut academia. Pe Nadia Comănesci nu o sună, nu o folosesc, au păcălit-o că fac o sală de sport cu numele ei în care să poată să promoveze inclusiv gimnastica. Nu au făcut nici asta, iar săraca Nadia în fiecare zi îmi trimite mesaje despre România. Strigătele de disperare ale lui Doroftei care are probleme cu restaurantul de unde își întreține familia nu le-a auzit nimeni. Nu am văzut vreun primar care să spună: "domnule, hai să vedem cum relocăm", pentru că a băgat bani mulți acolo. El ne-a adus mari beneficii internaționale. Aduceți-vă aminte de acest copil teribil al boxului, care a distrus ierarhiile, care ne-a pus pe toate marile televiziuni și pe care azi nu îl sună nimeni să întrebe ce probleme are. Ăștia suntem, să ne acceptăm soarta și să nu fim atât de isterici. Dacă nu vom mai fi isterici și dacă nu vom urî, mai avem o șansă", a declarat Cozmin Gușă.

"Eu analizez de mult timp această stare de isterie care îi împiedică pe români și pe alții să gândească într-un mod dur, dar constructiv. Din fericire pentru alte state, acolo există o strategie, există o linie națională care îi forjează pe toți cei implicați să intre în competiție cu alte state. La noi pe principiul capul plecat sabia nu-l taie, pe de o parte găsim foarte mulți obedienți care dau de obicei majoritățile parlamentare, pe de altă parte găsim o minoritate nemulțumită, care, sigur, din timp în timp decide alegeri, face alte lucruri. O să avem timp să discutăm la toamnă despre rezultatele voturilor românilor, care au adus România acolo unde este azi. Despre felul de a fi al românilor, care a dus România acolo unde este azi. Despre complicitatea lor la toate marile tunuri financiare, la imobilitatea lor de a ieși în stradă în cauze majore", a mai spus Gușă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel