Cozmin Gușă îl trimite pe Alexandru Cumpănașu la control medical: Nu e jignire
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Alexandru Cumpănașu îi acuza, nu cu mult timp în urmă, pe cei care vorbeau despre candidatura sa la alegerile prezidențiale, că sunt ”lichele” sau ”cretini”. Consultantul Cozmin Gușă și-a recunoscut ”vina” la Realitatea TV, afirmând că ”elucubrațiile îmi aparțin”, el lansând la câteva zile după apariția cazului Caracal, acest scenariu. 

Consultantul politic a afirmat, la Realitatea TV, că a avansat ipoteza candidaturii lui Alexandru Cumpănașu și că se va folosi de cazul Caracal în acest sens, ”cunoscând bine ce se întâmplă în subteranele instituțiilor de unde aparține”. Cozmin Gușă a adăugat: ”Asta a fost elucubrația pe care am lansat-o eu atunci”. 

Control medical

El a comentat anunțul candidaturii lui Alexandru Cumpănașu din unghi moral, politic și medical. 

”Cei care se pricep și pot să analizeze comportamentul lui Alexandru Cumpănașu, dinainte de această criză și din timpul ei, vor putea să încadreze gesturile sale consecutive” a spus Cozmin Gușă, adăugând că ”partea asta cu analiza medicală n-o spun de prisos, e foarte importantă, și sigur că la noi toate chestiile astea seamănă a jignire, dar cazul aceasta nu e. (...) Dacă sunt medici care se uită la televizor sau poate să asculte, cred că știu bine despre ce vorbesc aici.”

Iepurii de 2%

Din punct de vedere politic, Cozmin Gușă subliniază că ”toate jocurile secundare se fac pe bucăți” și ”ceea ce se poate întâmpla în turul doi depinde de mici candidați cu 2%, cu 3%, care fiecare va deveni compatibil cu electoratul său pentru unul din cei doi care se va califica în turul doi”. 

”Cu toți rezerviștii foarte activi, doldora de informații și foarte ambițioși, avem aceste echipe, că unii sunt de la SRI, că alții de la SIE, alții de la Doi și-un sfert, pe care-l vizitează de foarte mulți ani, vreo 14 la număr, Alexandru Cumpănașu, eh, ne dăm seama că fiecare vine cu ambițiile sale, deci, din punct de vedere politic, candidatura lui intră în zona de tip secundar al acelor iepuri care vor fi de folos candidaților necarismatici” susține Cozmin Gușă. 

CCIR s-a retras a doua zi! 

Consultantul politic a precizat că Alexandru Cumpănașu a reușit să pune bazele unei organizații de tip civic, CNMR, în care sunt foarte mulți oameni corecți. Cozmin Gușă a ținut să sublinieză că ”alții, mai de bună credință, cum ar fi CCIR, din a doua zi în care a început scandalul de la Caracal, s-a retras din acea organizație, tocmai că bănuia, prin Mihai Daraban, președinte, că se va ajunge la un joc de tip politic și nu voia să implice mediul de afaceri în așa ceva”. 

”Moralitate zero sau chiar minus”

Din punct de vedere moral, consultantul politic a afirmat că ”această dramă (Caracal n.r.) ne-a impresionat pe toți”. El a adăugat: ”Să te cațeri atât de agresiv pe această dramă, în toată această perioadă, pentru ca apoi, fără un rezultat concret, fără ca acest caz să se fi finalizat, hodoronc-tronc, să te duci la prezidențiale, după ce-i făceai pe toți lichele, în urmă cu câteva zile, pe cei care te bănuiau că vei candida, ne dăm seama că aici moralitatea e zero sau chiar minus. Și e trist.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel