Covorul este pătat? Spuma de ras, o modalitate excelentă de a o elimina rapid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Covorul este pătat. Spuma de ras, o modalitate excelentă de a o elimina rapid. Sursa - Pexels
Covorul este pătat. Spuma de ras, o modalitate excelentă de a o elimina rapid. Sursa - Pexels
Covoarele oferă mai mult confort casei, protejează podeaua și oferă o senzație plăcută picioarelor. Cu toate acestea, îngrijirea covoarelor sau curățarea acestora poate fi destul de dificilă. Un aspirator, de obicei, nu este suficient.  

Din fericire, există câteva sfaturi utile care vor facilita foarte mult îngrijirea curățeniei și aspectul frumos al covoarelor.

Folosiți un fier de călcat pentru a îndepărta petele încăpățânate -  Aspirați bine locul unde a apărut prima dată pata. Apoi ștergeți pata cu un amestec de apă și oțet (într-un raport de 3: 1). Așteptați câteva minute, apoi acoperiți pata cu o cârpă și călcați-o cu fierul fierbinte. Căldura și presiunea vor înmuia mizeria și, ca urmare, va fi mult mai ușor să îndepărtați pata.

Țânțarii fug de acest produs cu viteza luminii: încearcă-l și nu vei regreta

Detergent natural pentru covoare - Puteți face singur un dispozitiv de curățat covoare foarte eficient. Se amestecă aproximativ 180 de mililitri de peroxid de hidrogen, 60 de mililitri de oțet alcoolic, 5 picături de ulei esențial de aroma preferată, 2 linguri de detergent de vase, 2 linguri de balsam de rufe și aproximativ 4 litri de apă fierbinte. 

Prosoape moi și catifelate: doar dizolvă 100 grame din acest produs într-un litru de apă, iar rezultatul te va lăsa fără cuvinte

Folosiți oțet pentru a înmuia covoarele - Covoarele  se îngroașă și se întăresc în timp. Oțetul poate ajuta la îmbunătățirea stării covorului,  iar acesta va deveni mai pufos, moale și mult mai frumos.

Mai întâi, amestecați oțetul cu aceeași cantitate de apă (1:1). Apoi turnați lichidul într-o sticlă de pulverizare și pulverizați pe zonele care au nevoie de înmuiere. Așteptați puțin pentru ca amestecul să își facă efectul. Apoi puteți aspira.

Cu acest truc, geamurile vor rămâne curate chiar dacă sunt spălate o dată pe an: vei fi mulțumit de rezultat

Spuma de ras este, de asemenea, o modalitate excelentă de a curăța covoarele

Spuma de ras este foarte utilă pentru îndepărtarea petelor de pe covoarele. În plus, spuma de ras va face covorul mai moale și mai plăcut la atingere.

Răzătoarea din bucătărie s-a tocit? Nu trebuie să o arunci: iată cum o poți ascuți, rapid și ușor

Utilizați un odorizant de casă pentru a elimina mirosurile - Dacă mirosul este principala problemă a covorului, amestecați 2 linguri de borax, 10 picături de ulei esențial la alegere și 2 căni de bicarbonat de sodiu.

Apoi pune amestecul pe covor. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile, uleiul esențial le va împrospăta, iar boraxul va ucide bacteriile și alte microorganisme dăunătoare.

 

Cum îţi poţi curăţa cuptorul cu microunde, în locurile greu accesibile, în câteva minute: este mai simplu decât pare

 

Curățarea cuptorului cu microunde și eliminarea mirosurilor neplăcute nu este la fel de ușoară cum pare.

Dar există o metodă neobișnuită care a fost testată de multe gospodine. Cu ajutorul acestei metode, puteți curăța chiar și cel mai murdar cuptor cu microunde, în doar câteva minute.

Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr

În primul rând, ave nevoie de un burete obișnuit, apă și detergent obișnuit de spălat vase. Înmuiați buretele în apă. Apoi acesta se pune în cuptorul cu microunde, iar deasupra se aplica puțin detergent de vase.

Apoi închideți cuptorul cu microunde și porniți-l pentru un minut, la capacitate maximă. La sfârșitul timpului, ștergeți cuptorul cu buretele încălzit.

Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și nu îți va mai cădea părul

Ulterior, cu un șervețel, înmuiat în apă și stors bine, ștergeți din nou interiorul cuptorului cu microunde. În plus, folosiți un șervețel pentru a îndepărta excesul de umiditate de pe pereții cuptorului cu microunde. Datorită acestei metode, nu rămân urme de grăsime. Nu durează mai mult de 2-3 minute pentru a șterge cuptorul cu microunde cu un burete și un șervețel.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel