Covorul din baie va fi mereu pufos, moale și va mirosi frumos. Iată ce ai de făcut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Covorul din baie va fi mereu pufos, moale și va mirosi frumos. Iată ce ai de făcut. Sursa - Pexels
Covorul din baie va fi mereu pufos, moale și va mirosi frumos. Iată ce ai de făcut. Sursa - Pexels
Atunci când alegeți un covor pentru baie cel este mai bine să cumpărați unul care poate fi curățat în mașina de spălat.

Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum vă doriți. Dar, după câteva luni, veți observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut.

 

Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie:

 

Nu spălați covoarele cu detergent praf, deoarece nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Folosiți detergent gel sau săpun.

Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu folosiți balsam, deoarece se  acumulează în țesătură.

Un astfel de covoraș se usucă mai mult și absoarbe mai rău umezeala. Nu utilizați înălbitori și pudre cu efect de albire. Ele accelerează procesul de uzură a fibrelor.

Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, de fapt, umiditatea este întotdeauna ridicată în baie și bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.

Pentru a obține cel mai curat rezultat, covorul trebuie spălat în două etape

Mai întâi, puneți covorul într-un lighean la înmuiat, apoi frecați-l cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Frecați foarte bine covorul, pe ambele părți. Frecați și lăsați-l timp de 15 minute.

Al doilea pas este să puneți covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe produs), spălați-l manual.

Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Asigurați-vă că adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea adăugați 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.

 

BONUS. Gospodinele cu experiență țin o periuță de dinți lângă mașina de spălat: un truc util, pe care îl vei încerca și tu

 

Dacă periuța de dinți este uzată, nu trebuie să o aruncați imediat. Ea vă poate servi în continuare în gospodărie. 

Gospodinele cu experiență păstrează o periuță de dinți veche lângă mașina de spălat. Vă sugerăm să aflați de ce fac asta. O periuță de dinți care s-a uzat vă poate ajuta să curățați petele de pe haine, înainte de a le băga în mașina de spălat. Periuțele de dinți sunt ideale pentru îndepărtarea petelor mici.

Pentru a face acest lucru trebuie, mai întâi, să umeziți pata de pe haină și apoi să aplicați pe ea un agent de îndepărtare a petelor. Udați periuța de dinți în apă și începeți să frecați pata. Haina trebuie pusă apoi în mașina de spălat.

Periuțele de dinți, folosite pentru îndepărtarea petelor, trebuie ținute întotdeauna lângă mașina de spălat, astfel încât să fie mereu la îndemână.

 

BONUS. Prosoapele de plajă, aspre din cauza soarelui și a apei sărate, vor deveni super moi: iată ce trebuie să faci 

 

Ce este mai frumos decât o zi petrecută pe plajă? Însă, odată întorși acasă, trebuie să facem față unei probleme enervante și anume: prosoapele de plajă au devenit aspre. 

De fiecare dată când ne întoarcem de la plajă constatăm că prosoapele, pe care le-am folosit,sunt aspre, uscate și întărite. Aceasta nu este altceva decât o consecință a apei sărate și a soarelui arzător.

Dar cum putem face ca prosoapele noastre să revină la felul în care erau înainte? Iată câteva trucuri simple pentru ca prosoapele de plajă să devină moi și pufoase!

Farfuriile albe vor fi din nou strălucitoare cu metoda bunicii: adio pete galbene!

Folosiți oțet! Acest produs este bun nu doar în bucătărie, dar are o serie de utilizări foarte interesante. Printre acestea se numără și capacitatea oțetului de a face prosoapele de plajă mai moi.

Oțetul a fost folosit de secole pentru a îndepărta petele și a dezinfecta hainele, fiind un fel de înălbitor natural. Folosind câteva lingurițe de oțet în tava mașinii de spălat, prosoapele noastre vor arăta ca noi. 

Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin

Bicarbonat de sodiu. Există diferite utilizări ale bicarbonatului de sodiu, în multe domenii. Una dintre acestea se referă tocmai la capacitatea sa de a ne înmuia îmbrăcămintea, grație acțiunii  abrazive.

Puteți, așadar, adăuga și o linguriță de bicarbonat în tava mașinii de spălat, alături de detergent, și începeți spălarea. Atenție la temperatură: pentru hainele colorate, apa nu trebuie să depășească 40 de grade. 

De asemenea, adăugați o linguriță de bicarbonat într-un lighean cu apă și puneți la înmuiat prosoapele, timp de o oră.

Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața

Pentru prosoapele de plajă, care au devenit aspre, putem opta și pentru mușețel. Această plantă magică este capabilă să relaxeze fibrele și să înmoaie îmbrăcămintea. 

În acest caz vom pune două plicuri de mușețel într-un litru de apă fierbinte. După ce apa s-a răcit putem înmuia prosoapele de plajă, aproximativ zece minute. După aceea le stoarcem și le punem la uscat, dar nu sub lumina directă a soarelui.

Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

Acid citric. La fel ca și oțetul, acidul citric este considerat un balsam natural. Dizolvăm 150-200 de grame de acid citric într-un lighean cu un litru de apă și înmuiem prosoapele pentru câteva ore. Rezultatul va fi uimitor!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel