EXISTĂ tratament pentru COVID-19. Sângele celor vindecați SALVEAZĂ. Irinel Popescu, VEȘTI fantastice
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 09 apr 2020 / 19:51
WhatsApp
Prof. dr. Irinel Popescu a vorbit despre tratamentul cu plasmă hiperimună în cazul pacienților cu COVID-19, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate"

"S-a pornit de la un principiu cunoscut. Serul bolnavilor care au făcut o formă de boală infecţioasă conţine şi remediile faţă de această boală - anticorpii. Primele încercări au fost făcute absolut empiric. Chinezii au fost pionierii. S-a prelevat ser de la pacienţii infectaţi, s-a măsurat titlul anticorpilior şi s-a văzut unde există o cantitate suficientă care să dea speranţe că poate fi terapeutică. S-au tratat deja mai multe cazuri.

Noua metodă se adresează cazurilor grave, la care celelalte medicamente pe care le-au încercat nu şi-au dovedit eficiența şi în care evoluţia bolii a devenit categoric nefavorbailă, până la punctul la care s-a impus ventilaţia mecanică. Medicii au început să ia în considerare şi introducerea în tratament a acestui ser hiperimun. (...) Starea unora dintre aceşti bolnavi s-a ameliorat simţitor", a explicat prof. dr. Irinel Popescu.

"S-au folosit 200 de ml de plasmă hiperimună"

"În acest moment, aceasta ar fi categoria la care noua metodă ar fi indicată. Nu sunt singurii. S-a pus problema administrării acestui ser hiperimun şi la pacienţii care sunt la începutul bolii sau la contacți, pentru a preveni apariţia bolii sau pentru a stopa precoce evoluţia ei", a mai explicat prof. dr. Irinel Popescu.

G Ad:

"Până acum, la cazurile tratate, s-au folosit 200 de ml de plasmă hiperimună, care s-a dovedit eficientă", a mai spus prof.dr. Irinel Popescu.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro