Data publicării:

Covid-19. Decizie de ultimă oră a Prefecturii Capitalei. Ce urmează să se întâmple în Bucureşti

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bulevardul Magheru din Bucuresti
Bulevardul Magheru din Bucuresti
Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti informează că astăzi a avut loc o şedinţă operativă. În contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice de la nivelul municipiului Bucureşti, în cadrul şedinţei, au fost analizate condiţiile concrete de aplicare şi respectare a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

La şedinţă au participat reprezentanţii instituţiilor şi autorităţilor publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare, atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020.

Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică.

De asemenea, s-a dispus efectuarea de controale în vederea respectării normelor privitoare la obligaţia angajatorilor din sectorul public şi privat de decalare a programului angajaţilor, informează Prefectura Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel