Cove și Ioana Ginghină, scandal: "Nu mai există empatie pentru actori. Erau amenințați că îi dă afară" / "Doamna a fost deranjată"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook Gabriel Coveseanu / Ioana Ginghina
Sursa foto colaj: Facebook Gabriel Coveseanu / Ioana Ginghina
Gabriel Coveșeanu (Cove) și Ioana Ginghină se pare că sunt la cuțite. Actrița face acuzații grele.

"Colegii care au notorietate consideră că a fi angajat la teatru este un drept"

"Eu nu m-am certat cu doamna Ginghină, asta trebuie menționat! Eu nu m-am certat cu ea! Are niște nemulțumiri. Este angajata Teatrului Ion Creangă, acolo unde eu sunt manager. Și se întâmplă următorul lucru pe care, din păcate, nu doar ea, ci mai mulți colegi actori nu vor să-l înțeleagă! Și anume, că, atunci când tu ești angajatul unei instituții, prioritatea ta este acea instituție. Și, atunci, programul tău prioritar este al teatrului. Că, după ce tu termini programul de la teatru, poți să te duci, să colaborezi, să faci și alte proiecte, este cu totul și cu totul altceva.

Din păcate, colegii actori și mai ales colegii care au o oarecare notorietate consideră că a fi angajat la teatru este un drept, că ar trebui ca toată lumea să fie super încântată că actrița sau actorul respectiv este angajatul teatrului și hai să-l ținem deoparte, așa, ca pe-o statuie, el să-și facă ale lui și restul să muncească acolo, restul colegilor. În urma acestor discuții, expunându-le colegilor această situație, doamna Ginghină a fost deranjată, considerând că i se face o nedreptate. Nu i se face nicio nedreptate, absolut!”, a declarat Cove la Fresh by Unica.

De unde a pornit totul. Ce a declarat Ioana Ginghină

"În momentul acesta, cel puțin la noi în teatru, nu mai există empatie pentru actori. Nici pentru tineri și nici pentru cei care au o anumită vârstă. Eu sunt actriță la Teatrul Ion Creangă de 21 de ani, cu carte de muncă, 23 cu ani în care am fost colaborator. Față de acum 20 de ani, salariile la stat au crescut considerabil. Ca să înțelegeți cât eram plătită, vă fac un echivalent. Eu bonei îi dădeam mai mulți bani decât luam eu de la teatru. Salariul era de 1.200 de lei.

Dar asta nu înseamnă că eu m-am lăsat de teatru. Bucuria unui actor vine și din altceva, din întâlnirea cu un regizor bun, empatia unui director atunci când ai un proiect la televiziune. Nu doar din cauza banilor. Tinerii de aceea au plecat, că nu erau lăsați să facă bani din altceva, nu erau înțeleși. Mai erau și amenințați că, dacă mai pleacă (în turnee, ca independenți), îi dă afară.” declara Ioana Ginghină, la finalul anului 2022, pentru Fanatik.

”Pe teatru nu îl costă (n.r. ca un actor să aiba și alte ocupații). Pe manager, că aici e toată chestia, iar nu îl costă. Iar asta pentru că banii vin de la stat, vin de la primărie. Dar în momentul când vorbești de stat, ești la mâna unui om care te poate înțelege sau nu. Ba chiar, poate încerca să mai și dezbine atunci când se simte amenințat”, a mai completat vedeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel