Cotele reduse ale Dunării afectează turismul în Deltă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dunarea scazuta
dunarea scazuta

Operatorii turistici tulceni înregistrează pierderi după ce mai multe nave de croazieră fluvială şi-au anulat sosirea în Deltă, pe fondul scăderii cotelor Dunării.

Conform Ministerului Transporturilor, 257 de nave sunt blocate pe Dunăre din cauza scăderii debitului fluviului, informează Agerpres.

Preşedintele grupului de firme Europolis, Victor Iancu, a declarat că de la începutul lunii, 23 de sosiri de nave în Portul Tulcea au fost anulate, la bordul acestora aflându-se circa 4.255 de turişti.

'Pentru 70-80% din aceşti turişti am reuşit să asigurăm transportul cu autocarele până la Tulcea unde li s-a asigurat cazare în unităţile hoteliere din municipiu. Acest artificiu este destul de greu de suportat atât de noi, operatorii din turism, cât şi de turişti, având în vedere că mulţi dintre ei sunt persoane de vârsta a treia pentru care cei 500-600 de kilometri parcurşi pe căldura aceasta nu sunt deloc o fericire, oricât de bune condiţii ar avea în autocar', a afirmat preşedintele Victor Iancu.

El a mai spus că, dacă situaţia se menţine, lucrul cel mai probabil, luând în considerare prognoza meteorologică, până la finele anului vor mai fi anulate alte 42 de sosiri de nave în Portul Tulcea, care ar fi adus în judeţ circa 7.770 de turişti.

'Estimarea valorii încasărilor pe care le-am fi făcut, grupul nostru de firme şi hotelul Delta, din aceste sosiri de nave este de circa 300.000 de euro, venituri la care se adaugă şi valoarea celorlalte servicii oferite în porturile Olteniţa, Giurgiu, Cernavodă pentru excursii în Bucureşti sau Constanţa. Pierderile însă nu pot fi cuantificate deocamdată, fiindcă acestea depind de mai mulţi factori. Cheltuielile suplimentare pe care le facem în momentul de faţă pentru turiştii de pe navele de croazieră sunt împărţite de operatorii din România, dar şi de cei din străinătate. Căutăm soluţii de mijloc pentru a nu pierde acest program de croaziere care merge de atâţia ani de zile şi pe care l-am adus la un anumit standard', a menţionat preşedintele Victor Iancu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel