Urmărește emisiunea live
Costoiu, Politehnica București, scoate procentele: 60% din locurile de muncă ale viitorului n-au fost CREATE încă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Mihnea Costoiu, la conferința DC Media Group
Mihnea Costoiu, la conferința DC Media Group
Rectorul Universității Politehnica din București (UPB), Mihnea Costoiu, a prezentat la conferința 'Responsabilitatea socială a universităților din România', organizată de DC Media Group, procentele care ne arată cum ne raportăm cu privire la 'locurile de  muncă ale viitorului'.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a declarat la conferința ”Responsabilitatea socială a universităților din România”, organizată de DC Media Group că ”din prezentările de anul acesta și de anul trecut a The World Economic Forum și din lucrările de la Asociația Universităților Europene, materiale legate de finanțare, am selectat lucruri pe care le cunoaștem, dar pe care vreau să le subliniez într-o altă cheie.”

”Pandemia a accentuat ireversibil transformarea digitală a educației. Se discută din ce în ce mai mult despre pierderea relevanței educației tradiționale. Sunt deja curente puternice reprezentante de companii foarte mari, care pun pe tapet că educația tradițională nu-și mai are locul, accelerată fiind de această transformare de criza pe care am parcurs-o.” a spus rectorul. 

Costoiu, cifre despre contextul pieței educaționale

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a prezentat procentele Forumului Economic Mondial cu privire la contextul pieței educaționale:

- 34% dintre studenți consideră că universitățile nu îi pregătesc pentru succes pe piața muncii, conform Forumul Economic Mondial. 

- 60% dintre locurile de muncă ale viitorului nu au fost create încă. 

- 40% dintre copii, care sunt astăzi la grădiniță, vor trebui să devină antreprenori pentru a avea orice sursă de venit. 

3. -imagine fara descriere- (costoiu_procente_49658400.jpg)

4. -imagine fara descriere- (costoiu_procente2_69168700.jpg)

Foto: Captură DCNewsTV

De ce e nevoie pentru ca universitățile să rămână ”relevante”

În continuare, Mihnea Costoiu a vorbit despre ”cum pot rămâne universitățile relavante pe piața educațională”.

În opinia sa, este necesară atât ”o autonomie universitară dusă la nivelul următor, cât și o responsabilitate socială mai mare.”

”Una fără alta nu pot exista.”, a subliniat el. 

Urmărește conferința marca DC Media Group

Responsabilitatea socială a universităților din România este o temă actuală, care vizează modul în care sistemul de învățământ superior se adaptează nevoilor în permanență schimbare ale societății.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și este tranmsis LIVE pe platformele: DC NewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 11:00- 14:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel