Costoiu, critic: Calitatea profesională a politicienilor a scăzut masiv, dramatic, puternic în ultimii ani
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Facebook / Camera Deputaților
Foto: Facebook / Camera Deputaților
Mihnea Costoiu, rector al Universităţii Politehnica București, a atras atenţia asupra unei situaţii privind clasa politică din România. 

Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica București, a declarat că, în ultimii ani, calitatea profesională a actorilor de pe scena politică a scăzut dramatic. 

”Rolul consultativ în procesul de elaborare a politicilor este obligatoriu, că vorbim de politica sanitară, de politica economică, de politica socială şi aşa mai departe trebuie să fie al universităţilor. Noi am încercat, prin Consiliul Rectorilor, să punem mai multă presiune asupra autorităţilor, fără culoare politică, nu vreau să acuz un guvern sau altul. Din nefericire, o spun cu părere de rău, fără să jignesc pe nimeni, calitatea actorilor politici, calitatea profesională a acestora a scăzut  - fără culoare politică – masiv, puternic, dramatic în România ultimilor ani şi se vede din plin.

Şi atunci, când nu avem nici expertiza, nu acceptăm nici expertiza universităţilor, nu putem aveam rezultate”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica București, în cadrul  conferinței “Responsabilitatea socială a universităților din România”, organizată de către DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro, precum şi DefenseRomania.ro.

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro, a organizat vineri, 21.05.2021, în intervalul orar 11:00 - 14:00 conferința: “Responsabilitatea socială a universităților din România”.

Teme de dezbatere

Responsabilitatea socială a universităților din România, o temă actuală care vizează modul în care sistemul de învățământ superior se adaptează nevoilor în permanență schimbare ale societății; modelul românesc vs modelul internațional

Dezbaterea momentului: responsabilitatea diplomelor de doctorat

Excelența în învățământ: ascensiunea universităților românești în topurile internaționale. Cum să înțeleagă viitorii studenți aceste topuri pentru a se decide asupra unei instituții de învățământ superior

Finanțarea sistemului universitar: se impune modificarea cadrului legislativ actual la 10 ani de adoptarea Legii 1/2011

Digitalizarea învățământului superior: provocările momentului la mai bine de 14 luni de pandemie și învățământ online

Oferta universităților versus cererea mediului de afaceri. Cum poate face față România deficitului uriaș de forță de muncă. Spre exemplu, numai în construcții deficitul de forță de muncă este de 500.000. Se impune o strategie națională în acest sens? Soluțiile oferite de industriile cu cel mai mare deficit de forță de muncă

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel