Educaţia rutieră în şcoli, problemă cu efecte grave. Costin Tătuc: S-a spus că este suficient sfatul profesorului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră, a vorbit la interviurile DC News despre educaţia rutieră din şcolile din România.

Costin Tătuc spune că, deşi la începutul anilor '70-'80 educaţia rutieră era predată în şcolile din România, odată cu schimbarea legii Învăţământului nu a mai fost alocată o oră propriu-zisă. 

"În anii '70, '80, la nivel naţional, educaţia rutieră era predată ca şi materie de studiu în şcolile din România. Ulterior, această materie a căpătat statutul de materie alternativă. Din păcate, doar profesorii inimoşi, doar cadrele didactice care au înţeles importanţa educaţiei rutiere au mai insistat pe acest capitol. Ulterior, legislaţia a venit să prevadă obligativitatea desfăşurării unei ore de educaţie rutieră săptămânal.

Din păcate, odată cu schimbarea legii învăţământului, această materie a trecut în zona de pregătire aplicativă, atunci nu a mai fost alocată o oră propriu-zisă, ci s-a spus că este suficient sfatul învăţătorului sau al dirigintelui dat în 5-10", a spus Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră.

Răspunsul complet în video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel