Costel Vânătoru a RĂBUFNIT după ce PNL l-a decapitat: Îmi pare rău că n-am plecat din România! M-a jignit! Nu cred că meritam acest lucru! VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Costel Vânătoru
Costel Vânătoru
Cercetătorul Costel Vânătoru a luat cuvântul în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților. Expertul a făcut niște declarații dure după ce a fost decapitat de la Banca de Resurse Genetice Vegetale - pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale.

"Îmi pare rău că nu am evaluat foarte bine în ce țară trăiesc. Îmi pare rău, în aceste momente grele, că nu am plecat din țară atunci când trebuia. Poate nu aș fi ajuns în situația în care un secretar de stat să zică despre mine: lasă că i-am făcut un bine... să se ducă să facă mai multă cercetare, domnule! Și alte jigniri! Nu cred că meritam acest lucru! Pentru un salariu de bază de 2.500 lei, la care se mai adaugă și doctoratul etc, am făcut suficient pentru țara mea", a zis cercetătorul Costel Vânătoru.

Niciun salariu de la Banca de gene

Sper că îmi înțelegeți durerea sufletească. Am făcut tot ce am putut pentru țara mea. Nu îmi reproșez nimic! Nu am primit niciun leu de când am fost numit la Banca de Gene, deși am fost detașat. Abia pe 5 decembrie s-a semnat fila de bugetare, iar pe 12 decembrie am fost demis. În tot acest timp făcusem 12 angajări. Cum ar fi putut funcționa o Bancă de gene cu doar 12 oameni?! E o tragedie! În hotărârea de Guvern scria că trebuie să avem 30 posturi la înființarea Băncii. Trebuie să ai oameni muncitori, 5-6 cercetători, trebuie să ai aparat administrativ”, a mai spus cercetătorul.

VEZI ȘI: Chef de chef la PNL, cu ministrul Agriculturii, după decapitarea Băncii de gene de la Buzău

"Circula un zvon că trebuie să fac repede angajări pentru că, de la 1 ianuarie, vine o circulară conform căreia nu vei mai putea angaja niciun om și rămâneam cu proiectul meu doar pe hârtie! În aceste zile, a trebuit să disloc de la laboratul meu de bază jumătate dintre specialiști, să-i duc la Banca de gene, să fac documentația, bugetul etc. De ieri Banca putea să funcționeze", a mai zis expertul.

Vedeți, pe larg, declarațiile integrale făcute de cercetătorul Vânătoru:

Nou protest joi, 19 decembrie, la Buzău

Decapitarea cercetătorului Costel Vânătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale - pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale a revoltat pe toată lumea - fie că vorbim de simpatizanți și membri USR, fie despre PSD. Când este vorba despre un profesionist, un om de excepție, pe care România nu-l merită, nu mai contează culoarea politică. În locul cercetătorului a venit un jurist: directorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, care, desigur, a avut luciditatea să spună că nu se poate compara cu Vânătoru pentru că nu are nicio competență pe genetică.

Din acest motiv, buzoienii au decis să iasă în stradă pentru a trage o palmă PNL-ului care a făcut o mișcare mizerabilă împotriva unui cercetător de excepție cu care orice țară normală la cap s-ar mândri.

"Toți Pentru Costel Vânătoru" se numește evenimentul creat pe Facebook ce are menirea să-i scoată pe oameni la protest. "L-au dat afară! Cerem revocarea deciziei și repunerea în funcție!" se mai arată în descrierea evenimentului. Protestul urmează să aibă loc joi, 19 decembrie, la ora 12.00, în fața Prefecturii Buzăului. De altfel, și duminica trecută, la inițiativa primarului Constantin Toma, oamenii au protestat.

Iată mai multe detalii despre eveniment:

”Cercetătorul Costel Vânătoru a fost îndepărtat de la conducerea Băncii de Gene din Buzău şi înlocuit cu directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Cercetătorul Vânătoru, înlăturat de la Banca de Gene. Petre Daea, culisele mișcării: Asta e MIZA!

Cercetătorul Costel Vânătoru și-a dedicat ultimii 34 de ani cercetării, el fiind coordonator al Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și un om care a contribuit la dezvoltarea și aclimatizarea multor specii de plante și a păstrării semințelor. În ultimii ani, a pus la punct la Buzău Banca de Gene, proiectul fiind unul personal.

Imediat după instalarea Guvernului Orban, cercetătorul buzoian își exprima speranța că cei aflați acum la putere nu vor pune bețe în roate înființării proiectului Banca de Gene, pe care-l numea "un proiect de țară, un proiect de siguranță națională, nu unul politic".

Toți buzoienii cu mic cu mare vom merge în fața Prefecturii Buzăului. Cerem revocarea deciziei Guvernului Orban de a-l demite de la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale - pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale pe cercetătorul Costel Vânătoru. Nu tolerăm o astfel de decizie a celor de la Capitală.

#impreunaSalvamBancaDeGene
#Buzau #2019
#CostelVanatoru
#BancaDeGene

Ne întâlnim Joi 19 Decembrie 2019 ora 12:00 În fața Prefecturii Buzăului. Dați de știre la tot orașul”.

De asemenea, a fost inițiată și o petiție către Guvernul Orban care poate fi semnată aici: campaniamea.declic.ro/petitions/toti-pentru-costel-vanatoru?share=7a48bf1b-369e-4c17-99c9-7df3475ab958&source=rawlink&utm_source=rawlink&fbclid=IwAR2mQHCCG9zvzQcz6-YeP-TAVsrILzOZrVglY_x6UlWyoQ0w09PbPqbjAoE

”Guvernul României, condus de Ludovic Orban, ar trebui să revoce decizia de înlocuire a cercetătorului Costel Vânătoru” se numește petiția pentru marele cercetător român.

Costel Vânătoru lucrează de peste trei decenii în horticultură

A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti şi este cercetător ştiinţific principal gradul II. Proiectul său urma să fie banca de aur a României. Urma să fie mai bună decât banca de aur a ţării. Asta... desigur... până când a venit PNL la putere și a decis să pună cruce unui proiect extraordinar pentru România.

Costel Vânătoru este, printre altele, "părintele" a 22 de soiuri noi de legume obținute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate și brevetate, 3 hibrizi şi alte soiuri pentru care se așteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenții şi Mărci în vederea brevetării. Este un nume notoriu atât printre cercetătorii în horticultură, cât şi în lumea bisericii. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a decernat cercetătorului Costel Vânătoru Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus", cea mai înaltă distincție pentru clerici. Preotul cercetător buzoian a fost recompensat pentru activitatea depusă în ultimii ani pentru prezervarea patrimoniului național.

VEZI ȘI: Cercetătorul Vânătoru, EXECUTAT de Guvernul Orban. Marcel Ciolacu: Amatori iresponsabili! Trebuie împreună să îi oprim!

POSTURI înghețate din 1 ianuarie 2020. Cîrstea (USR): Cine credea că odată cu venirea guvernului Orban putem vorbi de meritocrație s-a înșelat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel