Data publicării:

Costel Pătrăşcan, mesaj tranşant pentru politicieni, după inaugurarea Podului de la Brăila. "Este al românilor!"

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Costel Pătrăşcan, Facebook
foto: Costel Pătrăşcan, Facebook
S-a tăiat panglica la Podul peste Dunăre de la Brăila!

Podul construit peste Dunăre la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa, a fost inaugurat, urmând ca peste 6 zile să fie dat în circulaţie.

"Gata! L-am inaugurat! Aici nu este vorba despre mine, un om care îşi plăteşte taxele, care votează sperând, care nu beneficiază de sinecuri şi care, ca şi majoritatea oamenilor obişnuiţi, este de multe ori umilit şi sfidat de clasa politică... Aici este vorba de milioane de români cinstiţi care au contribuit prin munca şi prin taxele lor la acest pod! PODUL ESTE AL ROMÂNILOR şi nu al clasei politice care va încerca să şi-l adjudece, eventual pe persoană fizică.

PS: Acum pot veni politicienii să se bată cu cărămida în piept, tăind zeci de metri de panglică..." a scris caricaturistul Costel Pătrăşcan pe contul personal de Facebook.

Podul peste Dunăre va fi dat în circulaţie pe 6 iulie.

Pentru început, după ce va fi dat în folosință, se va circula pe pod între orele 6.00 și 21.00, urmând ca noaptea să fie închisă circulatia pentru lucrările de demontare a macaralele și alte utilaje folosite la construcție. În week-end, se va circula pe pod 24 din 24 de ore.

Nu se va percepe taxă de trecere.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri. Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel