Costel Pantilimon, în echipa sezonului din Europa, după evoluțiile de la Sunderland
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Portarul român Costel Pantilimon a reușit o performanță uriașă în urma meciurilor din acest sezon în care a apărat buturile lui Sunderland. 

Românul poreclit de fanii britanici ”Clean Sheet”, grație numeroaselor partide în care nu a luat gol, a fost declarat portarul etapei în Premier League, la finalul lui 2014.

Acum, cifrele lui Costel Pantilimon l-au propulsat în fruntea clasamentului portarilor din toate cele cinci mari ligi europene. Conform site-ului de analiză și statistică WhoScored, care punctează jucătorii în funcție de performanțele cuantificabile din meciuri, portarul plecat de la Timișoara și-a făcut loc în cel mai bun 11 al sezonului de până acum în Europa.

Cu o medie a notelor din acest sezon de 7.1, Costel Pantilimon este goalkeeper-ul cu cele mai constante evoluții din cele mai puternice cinci campionate europene, acesta fiind și motivul pentru care a fost inclus de site-ul citat în cel mai bun 11 european, scrie digi24.ro.

Din ”echipa de vis” a Europei fac parte jucători colosali, precum Thiago Silva (PSG), Robben (Bayern), Hazard și Fabregas (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) sau Leo Messi (Barcelona).

În echipa ideală a sezonului și-au făcut loc trei jucători din Premier League, doi din La Liga, trei din Ligue 1, doi din Bundesliga și unul din Serie A.

Citește și: Pantilimon, paradă fabuloasă în prelungirile meciului cu Aston Villa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel