Costel Fotea: De Ziua Aviației Române nu puteam fi în alt loc decât la Tecuci
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
La dezvelirea bustului Smarandei Brăescu de la Muzeul Aeronauticii de la Tecuci
La dezvelirea bustului Smarandei Brăescu de la Muzeul Aeronauticii de la Tecuci
De praznicul Sfântului Proroc Ilie, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului și eroilor cerului, este sărbătorită Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

"Astăzi, de Ziua Aviației Române nu puteam fi în alt loc decât la Tecuci, unul dintre cele mai importante repere ale aviației române și locul în care decenii la rând s-au format piloții României", precizează președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

"2022 este un an cu semnificație aparte pentru lumea aviației, fiind dedicat Smarandei Brăescu, prima femeie parașutist cu brevet din România, ocazie cu care astăzi a fost dezvelit bustul reginei înălțimilor la Muzeul Aeronauticii de la Tecuci.

Anul acesta s-au împlinit 125 de ani de la nașterea Smarandei Brăescu în comuna Buciumeni, lângă Tecuci, și 90 de ani de când stabilea în Statele Unite ale Americii recordul mondial de altitudine la saltul cu parașuta.

Pentru a marca ziua “aripilor românești”, elicoptere militare au survolat astăzi minute întregi municipiile Tecuci și Galați.

La mulți ani și cer senin tuturor aviatorilor, întregului personal din domeniul aviaţiei civile şi militare și tuturor celor care susțin și admiră aviația!", se arată în mesajul președintelul CJ Galați.

Vezi și: Sfântul Ilie 2022. Obiceiuri din popor și tradiții. Ce se duce astăzi de pomană la biserică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel