Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată - Video în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată / Foto: Captură video NASA
Cosmonauți blocați în spațiu, după ce au fost loviți de un meteorit. Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată / Foto: Captură video NASA
Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată de către membrii echipajului Expediției 69.

Soyuz MS-23, cu membrii echipajului Expediției 69, Frank Rubio de la NASA și cosmonauții de la Roscosmos, Sergey Prokopyev și Dmitri Petelin la bord, s-a andocat cu succes la modulul Prichal de pe partea orientată spre Pământ a Stației Spațiale Internaționale pe 6 aprilie 2023, scrie scitechdaily.com.

VEZI ȘI: Vehiculul Soiuz MS-22 a revenit pe Pământ, fără echipaj uman

Vehiculul Soyuz MS-23, al Roscosmos, s-a dezamorsat de la modulul Poisk de pe Stația Spațială Internațională și s-a mutat pentru o andocare la modulul Prichal pe 6 aprilie. La bordul navei spațiale Soyuz pentru zborul scurt se aflau astronautul NASA Frank Rubio și cosmonauții Roscosmos Dimitri Petelin și comandantul Soyuz Sergey Prokopiev.

De ce a fost relocată nava Soyuz MS-23

Relocarea a fost efectuată după ce MS-23 a fost lansat fără echipaj pe 24 februarie pentru a înlocui nava spațială Soyuz MS-22, deteriorată de un meteorit, care s-a întors pe Pământ pe 28 martie.

Aceasta a fost cea de-a 26-a mutare a unei nave spațiale din istoria Stației Spațiale Internaționale. Mișcarea face loc pentru sosirea navei spațiale de marfă a Roscosmos, Progress 84, care va veni fără echipaj la sfârșitul acestui an și eliberează ecluza Poisk pentru viitoarele plimbări spațiale ale Roscosmos din aprilie și mai.

VEZI ȘI: Cosmonauți blocați în spațiu, după ce capsula în care se aflau a fost lovită de un meteorit

Rubio, Prokopyev și Petelin sunt programați să se întoarcă pe Pământ la bordul navei spațiale Soyuz MS-23 pe 27 septembrie. Se întâmplă după ce au rămas blocați în spațiu pentru că nava spațială Soyuz MS-22 a fost lovită de un meteorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel