Cosmeticele, suspecte de provocarea cancerului de sân - STUDIU
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 18 ian 2012, 23:30
WhatsApp
paraben
paraben

Parabenii din produsele cosmetice ar putea cauza cancerul de sân, susțin specialiștii din Marea Britanie.

Autor: Atoussa Bassiri

Specialiștii de la Universitatea Reading din Marea Britanie readuc în discuție posibila legătură dintre parabeni, acele substanțe chimice folosite ca agenți de conservare în produse de îngrijire personală, și cancerul mamar.

"Legătura între parabeni și cancerul de sân constă în aceea că parabenii au o acțiune similară cu cea a hormonului feminin estrogen. Se știe că expunerea la estrogen este un factor de risc în apariția cancerului mamar", spune dr. Phillipa Darbre, autorul studiului.

Din 160 de mostre de țesut prelevate de la femei care au suferit de cancer la sân, în 99% din cazuri, cercetatorii au descoperit cel puțin un paraben în țesutul prelevat, iar în 60% din cazuri s-au descoperit cinci parabeni.

Dar unde găsim acești compuși chimici? În acest moment, se estimează că 80% dintre produsele cosmetice conțin parabeni, de la cremele hidratante până la vopseua pentru păr.

Specialiștii se împart în două tabere. Cei care susțin că acești compuși se absorb în piele și cei care nu-i consideră periculoși. Medicii noștri ne transmit că nu avem motive de îngrijorare.

Parabenii, atât de controversați, sunt substanțe folosite încă din 1920 pentru a conserva cosmeticele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?