Chichirău: Data la care USR va spune dacă vrea schimbarea Guvernului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Deputatul USR Cosette Chichirău a vorbit despre eficiența guvernării PNL în timpul crizei de coronavirus și despre posibilitatea formării unui guvern de uniune națională.

Deputatul USR Cosette Chichirău a vorbit despre eficiența guvernării PNL în timpul crizei de coronavirus și despre posibilitatea formării unui guvern de uniune națională.

Întrebată despre gestionarea situației de criză de către Partidului Național Liberal, Chichirău a explicat: „E greu de spus deocamdată, cred că va trebui să mai așteptăm câteva săptămâni să putem evalua rezultatele. Dar, cel puțin măsurile de carantină graduală care s-au luat până acum sunt bune. Mă îngrijorează, totuși, lipsa materialelor și echipamentelor de protecție din spitale, deja au trecut câteva săptămâni și ar fi trebuit să fie deja disponibile. Deci, rămâne de văzut când ajung și cum evoluează criza. Aceste comenzi trebuiau făcute în ultimele săptămâni, cum le-au făcut, de altfel, toate guvernele lumii".

Dimensiunea crizei nu putea fi anticipată

Vorbind despre ce ar fi putut face guvernul odată cu veștile epidemiei devenită pandemie, deputatul român a spus: „Nu cred că puteai să anticipezi dimensiunea unei astfel de crize, dar guvernul poate acționa rapid în a comanda materiale. Deci asta este într-adevăr ceva ce ei pot face. Mai mult decât atât, pot încuraja producția, în România. Atât producția, cât și inovarea, prin granturi directe către întreprinderi care pot să-și modifice liniile de producție, de la a produce altceva la a produce măști, combinezoane, viziere și tot ce mai este necesar, acestea fiind materiale simplu de produs. Bineînțeles, este mai greu cu ventilatoarele, fiindcă este o tehnologie mai complexă, dar chiar și acolo trebuie văzut care firme din România ar putea să-și modifice liniile de producție".

Un guvern de uniune națională

Formarea unui guvern de uniune națională este deocamdată incertă, în opinia lui Cosette Chichirău.

„Nu pot să mă exprim deocamdată, să vedem cum va funcționa acest guvern minoritar. Știm că s-au dat deja niște Ordonanțe de Urgență pe această temă a crizei, de la 29 încoace, OUG 29, 30 și următoarele. Să vedem în ce formă trec ele de Parlament și dacă țara beneficiază de măsurile luate sau nu. Să vedem dacă PSD, care încă are majoritate la Senat și, prin alianțe, la Camera Deputaților, se va opune unor măsuri benefice sau cumva vom reuși să funcționăm în criză. Deci, acest răspuns trebuie dat peste vreo trei-patru săptămâni", a încheiat deputatul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel