”Coruri de îngeri să-ți cânte odihna ta”. Sensul secret al expresiei din discursul Regelui Charles
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 09 sep 2022, 22:00
WhatsApp
Sursă foto: Captură video / Facebook (The Royal Family)
Sursă foto: Captură video / Facebook (The Royal Family)
Regele Charles a ales să încheie primul său discurs cu o expresie metaforică, ce are o însemnătate specială.

Regele Charles al III-lea a ținut un discurs istoric în fața națiunii îndoliate, în această seară, care s-a încheiat cu un mesaj foarte emoționant adresat mamei sale. Regina Elisabeta a murit înconjurată de familia ei la Balmoral, iar omagiile au venit din întreaga lume, pe măsură ce începe o perioadă aglomerată. Regele Charles s-a întors astăzi la Londra, iar domnia sa a început cu seriozitate, transmițând publicului un mesaj video zguduitor. Mulți telespectatori au fost profund mișcați de cuvintele puternice ale noului rege, dar mulți s-au întrebat care este sensul în spatele cuvintelor sale.

Secretul din spatele ”corurilor de îngeri”

Spre sfârșitul discursului său, noul rege și-a îndreptat atenția înapoi asupra răposatei sale mame și a făcut o referire la tatăl său, Prințul Philip.

”Către draga mea mamă, pe măsură ce îți începi ultima călătorie pentru a te alătura tatălui meu, îți spun doar atât: Mulțumesc”, a spus noul Rege. ”Îți mulțumesc pentru iubire și devotamentul față de familia noastră, și pentru familiile acestor națiuni pe care le-ai servit, atât de mult devotament în toți acești ani” a continuat el.

”Coruri de îngeri să-ți cânte odihna ta”, a încheiat Regele Charles. 

Deci, ce înseamnă asta mai exact? Regele Charles cita de fapt din piesa epică Hamlet, scrisă de William Shakespeare. În scena finală a tragediei, aproape fiecare personaj zace mort pe scenă, iar personajul principal moare în brațele prietenului său Horațiu. Când Hamlet moare, Horațiu rămâne singur, înconjurat de cadavre, de jur împrejur, și se uită în jos la prietenul său pentru a spune o replică pe care am auzit-o cu toții în această seară.

"Noapte bună, dulce prinț", spune Horațiu, înainte de a adăuga: "Și coruri de îngeri să cânte în odihna ta".

Primul discurs al Regelui Charles

Regele Charles al Marii Britanii a sosit vineri după-amiază la o bază militară de lângă Londra, revenind din Scoţia pentru a rosti un discurs adresat poporului, după ce mama sa, regina Elisabeta a II-a, a murit, relatează Agerpres, citând Reuters.

Charles, purtând un costum închis la culoare şi cravată neagră, şi soţia lui, Camilla, au urcat într-o maşină oficială a Casei Regale britanice după coborârea din avion, pentru a se îndrepta către Palatul Buckingham, unde a fost întâmpinat de mii de oameni.

Primul discurs către naţiune al regelui Charles în calitate de nou monarh al Marii Britanii va fi difuzat la ora locală 18:00, a anunţat vineri Palatul Buckingham, în urma decesului reginei Elisabeta, survenit joi.

Regele Charles al Marii Britanii: Mă înclin în fața amintirii mamei mele

"Acea promisiune de a servi țării întreaga viață o reînnoiesc astăzi. În Commonwealth și în întreaga lume există un sentiment de recunoaștere față de anii în care mama mea i-a servit pe oameni. În 1947, la 21 de ani, a promis către Commonwealth să își dedice viața, fie ea scurtă sau lungă, în a servi poporul. A fost mai mult de o promisiune. A fost un angajament profund, a făcut sacrificii pentru a-și face datoria... ”

Citește discursul integral și vezi video AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?