Coronavirusul are 30 de variații, slabe și agresive. Descoperirile unui studiu chinez
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Noul coronavirus are acum cel puțin 30 de variații, ceea ce poate duce la complicații letale în pandemie.

Noul coronavirus are acum cel puțin 30 de variații, ceea ce poate duce la complicații letale în pandemie, a descoperit un mic studiu chinez, conform Daily Mail.

O echipă de cercetători chinezi de la Universitatea din Zhejiang spune că există zeci de tipuri ale virusului cunoscut drept Sars-CoV-2.

Variațiile agresive, în China și Europa

Variațiile din China erau unele dintre cele mai periculoase și erau înrudite cu cele din Europa, a transmis South China Morning Post. Între timp, cele mai slabe tipuri ale virusului au ajuns în Statele Unite. Autorii au spus că descoperirile lor sunt primele care arată că mutațiile pot afecta și severitatea bolii.

Cercetătorii au testat cât de eficient infectează și ucide virusul celulele umane. În mod surprinzător, unul dintre cele mai letale tipuri ale coronavirusului au fost găsite chiar în Zhejiang, unde se află universitatea.

Aceste mutații au fost prezente și în cele mai afectate țări europene precum Italia și Spania, înainte să ajungă în epicentrul coronavirusului din SUA, statul New York.

Diferență semnificativă între tipuri

În plus, cele mai agresive variații ale virusului au putut crea până la de 270 de ori mai multă doză virală decât cea mai slabă variație.

Cele mai slabe mutații au fost găsite în SUA, inclusiv în statul Washington, care ar fi tipul virusului care a fost prezent inițial în Wuhan, China, orașul de origine al virusului.

„Sars-CoV-2 a avut mutații capabile să își schimbe substanțial patogenitatea", au scris autorii. Cercetătorii au notat totuși faptul că, în ciuda mutațiilor mai slabe, riscul de mortalitate nu scade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel